L’ICAB ret homenatge a Montserrat Avilés, primera advocada en una Junta de Govern

Redacción.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha homenatjat Montserrat Avilés, la primera dona advocada que va formar part d’una Junta de Govern d’aquesta Corporació.

Ha estat en el marc d’una acte presidit per la degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, i per l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. També han assistit els degans emèrits de l’ICAB, representants de CCOO y UGT, antics membres de la Junta de Govern,  Jordi Agustí, magistrat del Tribunal Suprem i president de l’associació Juristes Demòcrates, Joan Coscubiela, portaveu de Catalunya Sí que es Pot, entre altres autoritats.   

Montserrat Avilés, va ser elegida l’any 1962 com a diputada de la junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i es va convertir en la primera dona advocada en ostentar un càrrec dins aquesta Corporació. Va ser en una etapa en què l’ICAB va ser dirigit pel degà Frederic Roda i Ventura.  Avilés va estar 6 anys a la Junta i en aquest període el Col·legi va vetllar especialment pels problemes dels ciutadans, els represaliats, els detinguts, els presos polítics o els condemnats a mort i va intervenir de forma directa en esdeveniments provocats per la repressió franquista.

Durant l’acte també s’ha destacat la important intervenció de Montserrat Avilés en la defensa dels interessos laborals dels assalariats i en conflictes col·lectius de grans empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *