Larrucea: “Un transport marítim més eficient suposa un element essencial per a l’estabilitat mundial”

Redacció.

Amb motiu del “Dia Marítim Mundial 2017”, que l’ONU va conmmorar ahir, 28 de setembre, sota el lema “Connectant vaixells, ports i persones”, la Secció de Dret Marítim del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona destaca que el transport marítim i les operacions portuàries a nivell mundial representen aproximadament el 80% del comerç mundial per volum i més del 70% del comerç mundial per valor. Per això considera que la seguretat, protecció i eficàcia del transport marítim són necessàries per a un correcte desenvolupament del nostre entorn globalitzat, ja que sense transport marítim és impossible la globalització.

En aquest sentit, el president de la Secció de Dret Marítim de l’ICAB, Jaime Rodrigo de Larrucea afirma que un transport marítim més eficient, treballant en relació amb un sector portuari que estigui recolzat pels diferents governs, suposa un element essencial per a l’estabilitat mundial i per al desenvolupament sostenible de la nostra societat“.

La secció de Dret Marítim també reafirma el seu compromís amb els objectius de l’Organització Marítima internacional (OMI), ja que a través del treball diari de l’advocacia es protegeixen els drets de la gent del mar, del sector de la pesca, dels naviliers i operadors, del personal portuari, dels estibadors, així com dels interessos de les empreses exportadores i importadores i de les asseguradores.

Igualment aquesta Secció destaca que en el camp jurídic la recent entrada en vigor del Conveni d’Aigües de llast (BWM), el desenvolupament i implementació del Conveni de Treball Marítim (MLC 2006), els avenços en security, les normes d’evacuació dels vaixells de passatge suposen reptes per a tots els juristes dedicats a aquesta àrea del dret.

Amb motiu “Dia Marítim Mundial”, aquesta secció del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona també ha alertat que la major preocupació actual en l’àmbit marí és la crisi de refugiats a la nostra frontera marítima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *