La Comissió de Defensa de l’ICAB denuncia la vulneració de drets fonamentals per Policia Nacional i Guardia Civil

Redacció.

El passat 26 de setembre, la Comissió de Defensa dels drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB va activar el Servei Permanent d’Atenció a les Vulneracions de Drets Fonamentals, i d’ençà, ha anat rebent informacions sobre diverses vulneracions de drets fonamentals.

Els fets d’aquest 1 d’octubre, però, han provocat la resposta immediata per part de la Comissió de Defensa, a reserva de l’informe jurídic exhaustiu que estan elaborant i de les accions judicials que se’n derivin.

Arran dels fets ocorreguts, la Comissió de Defensa de l’ICAB ha expressat la seva “enèrgica condemna” i ha fet palès el seu rebuig i la seva indignació davant una “actuació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que ha vulnerat drets fonamentals com el dret a la integritat física i moral, al dret de participació política, el dret a la llibertat d’expressió i d’informació, excedint-se de manera del tot injustificada del mandat contingut a la Interlocutòria del TSJC de 27 de setembre”.

Per a la Comissió de Defensa, l’actuació policial, “ha estat manifestament desproporcionada i injustificada, i ha transgredit la normativa policial en emprar violència i material anti avalot com bales de goma o gasos lacrimògens del tot proscrits en situacions en les què no existeix cap perill greu, com és el cas, sinó persones exercint drets fonamentals i en actitud pacífica”.

A tot això, a banda del dany físic, xifrat fins ara en més de 800 ferits, la Comisió de Defensa ha denunciar que “l’actuació policial ni tan sols ha respectat les persones en situació de vulnerabilitat i ha causat abundants danys a equipaments d´ús comunitari”. Finalment, ha exposat que aquesta brutalitat i menyspreu envers la ciutadania és “del tot intolerable i pròpia d’èpoques pre constitucionals, i en tot cas incompatible amb els valors democràtics i l’Estat de Dret”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *