Mª Eugènia Gay liderarà una comissió independent per mediar en el conflicte català

Redacció.

Front els tràgics i preocupants fets ocorreguts el darrer 1 d’octubre, en els quals destaquen la desproporcionada violència policial exercida contra la ciutadania de Catalunya, l‘ll·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, liderat per Mª Eugènia Gay, s’ha vist amb la responsabilitat d’impulsar la constitució de la Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació que intenti conciliar i mediar en el conflicte català. Així mateix, en aquest mateix sentit s’havia expressat, aquest matí, el Consell de l’Advocacia de Catalunya, que havia proposat la creació d’una taula de diàleg entre el Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat, en favor del diàleg i l’acord institucional.

L’acte de constitució de la Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació proposada  que intenti conciliar i mediar en el conflicte català tindrà lloc demà dimecres 4 d’octubre, a les 12h30, a la sala de recepcions de l’ICAB.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, liderarà la Comissió independent per a la mediació i el diàleg que comptarà entre els seus membres amb: el president de l’advocacia catalana, Carles McCragh; el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros; el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arbós; el president de PIMEC, Josep González; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eduard Sagarra; el degà del Col·legi d’economistes de Catalunya, Joan B. Casas, entre d’altres.

Des de les diferents institucions d’aquesta Comissió (integrada per col·legis professionals, el món acadèmic, sindical, patronal…) com a expressió de la societat civil, es vol intentar aixecar ponts de diàleg i entesa que permetin assolir una sortida consensuada al conflicte català, a través de la via de la mediació; per trobar una solució consensuada per les parts.

A la finalització de la primera reunió de la Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació es preveu disposar d’un acord marc que es sotmetrà als diferents partits polítics per a la seva signatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *