El Dept. de Justícia crea un premi per reconèixer les millors iniciatives de mediació a Catalunya

Redacció.

El Departament de Justícia de Catalunya reconeixerà les millors experiències de mediació a Catalunya amb el lliurament dels premis ADR (Alternative Dispute Resolution o Resolució Alternativa de Conflictes), que se celebraran per primera vegada. Aquests guardons reconeixeran l’originalitat i la innovació de les experiències més interessants dutes a terme en mediació entre l’1 de gener de 2016 i el 30 de juny de 2017.

Els Premis ADR Justícia 2017 es divideixen en dues categories: A i B. Dins la categoria A es premiarà amb 6.600 euros la millor tesi doctoral i amb 3.600 euros, el millor treball de recerca.  La categoria B reconeixerà, amb una distinció honorífica,  la millor pràctica i la millor iniciativa impulsada en mediació o altres mitjans de resolució de conflictes.

Hi poden concórrer totes les experiències i treballs de camp impulsades per institucions i organismes públics o privats en l’àmbit de la mediació i altres formes de resolució de conflictes. Els candidats s’hi poden presentar a través de la web del Departament de Justícia fins al 17 de novembre.

Més ràpid i econòmic que anar al jutjat 

Resoldre un conflicte mitjançant mediació és més ràpid, econòmic i amb menys cost emocional que acudir al jutjat. A la mediació, hi poden arribar tota mena de conflictes, tant de família –com ara separacions, divorcis, cura i atenció de la gent gran, adopcions o acolliments, designació de tutors, règim de visites, qüestions econòmiques derivades de la tutela, herències, pensió per aliments–, com entre veïns, socials o culturals sorgits de la convivència ciutadana, relatius a lloguers, reclamacions de quantitat, en l’empresa familiar, entre fundacions, entre associacions i organitzacions en general.

Catalunya va ser la primera comunitat autònoma que va aprovar una llei de mediació familiar l’any 2001, la qual va ser un referent per a altres iniciatives autonòmiques, que, des d’aleshores, van aprovar les seves lleis. Més tard, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 15/2009 en l’àmbit del dret privat, també pionera a l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *