L’advocacia inundarà el carrer de togues en defensa de les llibertats i els drets dels ciutadans de Catalunya

Per A. Salvador.

Barcelona.

Els advocats i advocades de Catalunya han dit prou. Han dit prou a la conculcació dels drets i llibertats dels ciutadans de Catalunya. Han dit prou a les desproporcionades mesures privatives de llibertat respecte a en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart, així com als consellers de la Generalitat de Catalunya. Han dit prou a una aplicació de l’article 155 CE fonamentada en una interpretació extensiva il·legítima. L’advocacia catalana ha dit prou a tot això i ha decidit sortir al carrer, com a col·lectiu, en defensa de les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya.

El passat 27 de setembre més de 350 advocats, procuradors i juristes es van manifestar davant del TSJC com a resposta a la repressió de l’Estat contra el referèndum. L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona, amb el seu degà i president del Consell de l’Advocacia Catalana al front, Carles McCragh, va liderar una manifestació el passat 3 d’octubre a Girona en resposta a la violència soferta l’1 d’Octubre a Catalunya. Les togues de la dignitat, com bé va apuntar Pilar Rahola, van sortir al carrer com a col·lectiu.

Manifestació del dia 3 d’octubre encapçalada per l’advocacia gironina.

Front a l’aplicació de l’article 155 CE, diversos Il·lustre Col·legis d’Advocats com el de VIC o col·lectius d’advocats com +DretsHumans o DRETS s’hi van oposar fermament. Més d’un miler de juristes van signar un manifest exigint l’excarceració dels presidents de l’ANC i OMNIUM. I aquesta setmana més d’un centenar de professors de Dret Penal han signat un manifest on exposen que no veuen cap delicte de rebel·lió o sedició en la conducta desenvolupada pels membres del Govern i del Parlament de Catalunya.

L’advocacia de Catalunya ha decidit que és el moment de demostrar i reafirmar que, com a col·lectiu, està al costat de la ciutadania catalana. Primer van ser els mossos, mestres i bombers; ara és el moment dels advocats i advocades. L’advocacia demà inundarà els carrers de togues en defensa de les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya.

El col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya ha convocat a tots els advocats, advocades i també a la resta d’operadors jurídics demà, dissabte 11 de novembre, a les 16h davant del Consell de l’Advocacia de Catalunya per marxar junts a la manifestació per la llibertat dels presos.

Per Susanna Vilaseca, advocada i membre del col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya, s’espera “una bona acollida, si més no, el missatge que volem donar és de DEMOCRÀCIA, JUSTÍCIA I LLIBERTAT, i sobretot que un col·lectiu d’advocats i advocades de Catalunya ens hem unit amb la finalitat de defensar de manera coordinada les llibertats i drets fonamentals, així com fer valdre el dret de defensa”.

El col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya va néixer el passat dissabte 4 de novembre per, en paraules de Vilaseca, “la necessitat de defensa dels drets i llibertats fonamentals del poble de Catalunya i de les seves Institucions”.  “A partir del naixement del col·lectiu i la presentació oficial que serà demà a la manifestació la nostra tasca es centrarà en el que significa la nostra professió”, ha exposat Susanna Vilaseca a El Jurista. A tot això, es preveu una continuïtat en el col·lectiu, però, degut a la recent creació espontània i al poc temps en que s’ha produït, segons ens informen des del col·lectiu, caldrà enfocar i determinar què s’ha de fer com advocats de Catalunya.

Així mateix, el col·lectiu està format per diferents grups d’advocats voluntaris de Catalunya que ja es van formar de manera espontània als voltants de l’1Oct i que oferien assessorament gratuït, i alguns d’ells també presència física als col·legis electorals i fins i tot actuacions judicials i d’altres advocats que s’hi han adherit. Dins d’aquests grups hi ha advocats i advocats de la majoria de partits judicials de Catalunya, encara que s’ha convocat a tota l’advocacia, juristes i altres operadors jurídics dels 14 partits judicials catalans, per coordinar a tots els grups creats o per crear de juristes de cada partit judicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *