El PDeCat insta al Congrés a declarar la nul·litat dels judicis franquistes

Redacció.

El Ple del Congrés dels Diputats decideix aquest dimarts si inicia la tramitació d’una proposició de llei del Partit Demòcrata Català (PDeCat), que demana la declaració d’il·legitimitat dels tribunals constituïts durant la guerra civil i el franquisme i la nul·litat de les seves sentències.

Carles CampuzanoLa sessió començarà aquest dimarts a les 15h00 amb el debat de la proposició de llei per a la reparació jurídica de les víctimes del franquisme mitjançant la declaració de nul·litat i il·legitimitat dels tribunals constituïts durant la Guerra Civil i el franquisme, així com de les sentències dictades.

El PDeCat, autor de la iniciativa, argumenta que les famílies de les víctimes del franquisme porten anys lluitant al costat d’associacions i organitzacions per la localització de fosses comunes, recuperació de restes de persones desaparegudes, l’anul·lació de sentències emeses per tribunals militars, l’accés als arxius i altres fonts d’informació documental, entre altres mesures, per la qual cosa considera precís anar més enllà de la Llei de Memòria Històrica.

Cal donar resposta a aquestes peticions i declarar definitivament la nul·litat d’aquells procediments tenint en compte els requeriments formulats pel Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides i pel Relator Especial sobre la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició del Consell de Drets Humans en l’últim informe del període de sessions de 22 de juliol de 2014″, s’afegeix des del PDeCat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *