Òmnium i l’ANC organitzen l’acte “Cop a l’Estat de Dret” a l’ICAB

Redacció.

El proper dimarts 21 de novembre, a les 19h, Òmnium Cultural i l’ANC organitzen l’acte titulatCop a l’Estat de Dret” a la sala d’actes de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

En aquest acte hi participaran, entre d’altres, Abel Pié (Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa), Mercè Barceló (Catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona), Joan Queralt (Catedràtic de la Universitat de Barcelona), Fabio Marcelli (Professor de Dret Internacional), Sergi Blázquez (President de Drets), Agustí Alcoberro (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium). L’acte estarà presentat i moderat per la periodista Sílvia Cóppulo.

Diversos dels ponents (Pié, Queralt i Blázquez) formen part del grup impulsor del manifest, subscrit per més d’un miler de juristes, en el qual es considerava que les circumstàncies sota les quals va estat empresonats els Srs. Cuixart i Sànchez els convertien presos polítics.

Els signants del manifest consideraven que “els fets que han donat lloc a aquesta imputació no poden constituir un delicte de sedició, d’acord amb el Codi Penal vigent, sinó un lliure exercici del dret de manifestació (vulneració art. 21 CE)”.  Seguidament, exposaven que “l’Audiència Nacional (i el seu Jutjat Central d’Instrucció) no és el Tribunal competent ni, per tant, el jutge predeterminat per la llei (vulneració art. 24. 2 CE), que hauria de ser un jutjat d’instrucció amb seu a Catalunya”.

Així mateix els signants dels manifest van exposar que “no s’han donat els supòsits que la Llei d’Enjudiciament Criminal i la jurisprudència constitucional exigeixen per dictar presó provisional (vulneració art. 17 CE)”. En aquest sentit, es va indicar que “és patent en aquest punt la manca de motivació de la interlocutòria: ni ha demostrat per què hi ha risc de fuga, ni com podrien els imputats haver materialitzat la destrucció de proves, ni com juga en aquest cas el risc de la reiteració delictiva quan són milers i milers de persones les que voluntàriament es mobilitzen”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *