L’ICAB reduirà a la meitat les quotes dels joves advocats (aprox. a 10 euros)

Per A. Salvador

Barcelona

Un dels punts més incisius de la campanya electoral de la Candidatura de la Passió Pel Dret, liderada per Maria Eugènia Gay, va ser l’aposta ferma i clara pels advocats joves de Barcelona; el futur motor de l’advocacia de la Ciutat Comtal.

Gay, ara degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, no s’ha desdit de les seves promeses electorals, ni s’ha oblidat d’aquells que van donar-li el seu suport. En la propera Assemblea Ordinària de l’ICAB, que tindrà lloc el pròxim 19 de desembre, l’actual Junta de Govern ha sotmès a aprovació una reducció del 50% en les quotes mensuals dels joves advocats exercents que acaben d’iniciar-se en la professió (0 a 2 anys de col·legiació). Els joves advocats amb fins a un any d’exercici passaran a pagar 9,75 euros mensuals, mentre que fins als dos anys d’exercici es pagarà 10,75 euros.

El canvi de futur iniciat a l’ICAB per Maria Eugènia Gay comença a prendre forma, estenent la mà als joves advocats, ajudant-los en els seus inicis, doncs, són el present i el futur de l’advocacia i de l’ICAB.

Per Maria Eugènia Gay, degana de l’ICAB, “la baixada de quotes és una de les apostes més fermes que tenim, ja ho era durant el programa electoral de la nostra candidatura i continuem creient que és una mesura fonamental per tal de prestar atenció als joves que inicien la seva trajectòria professional en l’exercici de l’advocacia”.

Els i les joves són el present i els hem d’ajudar perquè tinguin un futur, un recorregut decisiu en aquesta professió i a la nostra institució. De la mateixa manera que decidim reduir la quota en un 50% per als joves en els primers dos anys d’exercici, volem fer un reconeixement a la vida professional dels advocats i advocades que fa més de 43 anys que són col·legiats o col·legiades, amb una baixada de quota per a tot aquest col·lectiu, cosa que els suposarà un estalvi de més de 300 euros anuals”, exposa la degana de l’ICAB a El Jurista.

Per la seva banda, Maria Aventin, Presidenta del Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona), fa un balanç positiu d’aquesta decisió adoptada per la Junta de Govern. “Durant les darreres eleccions, el GAJ Barcelona es va reunir amb tots els candidats i va posar sobre la taula la necessitat que l’ICAB fes una aposta clara i decidida per l’advocacia jove”, exposa Aventin.

Per a la Presidenta del GAJ Barcelona, “l’ICAB, amb el suport del GAJ Barcelona, ha de donar totes les facilitats als joves advocats per tal que s’iniciïn en la professió. Amb aquesta decisió veiem que el nou deganat de l’ICAB està en sintonia amb les nostres pretensions i les necessitats de l’advocacia jove”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *