Les togues de la dignitat ompliran Brussel·les sota el lema “Catalan lawyers for Human Rights and Freedom”

Per A. Salvador.

Barcelona.

Podríem dir que Carles McCracgh, Degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona i President del Consell de l’Advocacia Catalana, va ser un dels primers en fer visible que l’advocacia, com a col·lectiu, havia dit prou. El 3 d’octubre, McCragh va sortir al carrer, acompanyat d’advocats i advocades gironins, en resposta a la violència soferta l’1 d’Octubre a Catalunya.

L’advocacia, la procuradoria i el món de la justícia feia dies d’ençà que començava a actuar com a col·lectiu en manifestacions i concentracions, com la del 27 de setembre front el TSJC; la ciutadania havia de saber que els mossos, els bombers, els mestres, però, també els advocats i les advocades estaven amb ells.

Front a l’aplicació de l’article 155 CE, diversos Il·lustre Col·legis d’Advocats com el de VIC o col·lectius d’advocats com +DretsHumans o l’associació DRETS s’hi van oposar fermament. Paral·lelament, més d’un miler de juristes van signar un manifest exigint l’excarceració dels presidents de l’ANC i OMNIUM. I més d’un centenar de professors de Dret Penal van signar un manifest on exposaven que no venien cap delicte de rebel·lió o sedició en la conducta desenvolupada pels membres del Govern i del Parlament de Catalunya.

Com va quedar palès a l’acte “Cop a l’Estat de Dret” a l’ICAB organitzat per Òmnium i l’ANC, els advocats i les advocades de Catalunya van dir prou. Van dir prou a les desproporcionades mesures privatives de llibertat respecte a en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart, així com als consellers de la Generalitat de Catalunya. I van dir prou a una aplicació de l’article 155 CE fonamentada en una interpretació extensiva il·legítima.

Finalment, les togues sortien del jutjat per inundar el carrer, com el passat 11 de novembre a Barcelona, convocades pel col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya, en defensa de les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans. Togues de la dignitat.

La defensa de les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya tampoc ha quedat desprotegida en aquests darrers mesos; associacions com DRETS o col·lectius d’avocats com +DretsHumans han pres el testimoni en la defensa i l’assessorament jurídic dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Les togues de la dignitat de l’advocacia han sigudes cridades de nou per manifestar-se sota el lema “Catalan lawyers for Human Rights and Freedom”, demà a les 10h30 a Brussel·les. El col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya ha convocat a tots els professionals del Dret al Parc du Cinquantenaire (Brussel·les) per marxar per la capital d’Europa en suport del President Puigdemont i dels consellers exiliats.

Susanna Vilaseca, advocada i membre del col·lectiu Coordinació d’Advocats/des de Catalunya, en nom i representació del mateix, exposa a El Jurista que l’objectiu de la convocatòria a Brussel·les ésdeixar en evidència a la capital de la UE la vulneració de drets fonamentals que pateix el nostre govern legítim i el nostre parlament, els atacs als drets i llibertats dels catalans, les resolucions judicials basades en tergiversació de fets i aplicacions antijurídiques…”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *