L’ex Degà Alonso-Cuevillas crida a la participació en l’assemblea general ordinària de l’ICAB per combatre la caça de bruixes

Per A. Salvador.

Barcelona.

Demà, a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de la corporació, que començarà a les 13h, al saló d’Actes del Col·legi.

La que serà la primera Assemblea General Ordinària de la Junta de Govern de la Degana Maria Eugènia Gay es preveu moguda. Tal com exposa l’ex Degà de l’ICAB, Jaume Alonso-Cuevillas Sayrol, en una carta oberta als col·legiats de l’ICAB, a través del seu propi Facebook, un grup de col·legiats està mobilitzant als advocats barcelonins per anar a votar en contra dels pressupostos proposats per Gay.

En aquest sentit, Alonso-Cuevillas fa al·lusió a missatges del tenor de “son muchos años durante los cuales los sucesivos Decanos de parecido signo (Jaume Alonso Cuevillas, Silvia Giménez Salinas, Pedro Yúfera, Oriol Rusca y, ahora, María Eugenía Gay) han gestionado el ICAB con absoluta opacidad”.

Alonso-Cuevillas exposa que, com a ex Degà, té “per norma no anar a les Assembles del Col·legi ni interferir en la vida col·legial”. No obstant lo anterior, ha anunciat que hi assistirà i demanarà la paraula donat que no pot “consentir que es digui públicament que la nostra Junta i equip i els molts companys que ens van acompanyar i recolzar, vam gestionar el Col·legi amb opacitat”. Així mateix, “perquè com a juristes i com a demòcrates no podem tampoc consentir aquesta caça de bruixes que pretén prohibir, criminalitzar i censurar fins a límits esperpèntics”, ha exposat l’ex Degà de l’ICAB.

Els motius de la votació en contra dels pressupostos de l’ICAB

Jaume Alonso-Cuevillas exposa com els promotors de la votació desfavorable als pressupostos presentats per la Junta de Govern de Gay, convoquen als col·legiats “para votar en contra de los presupuestos que pueden esconder partidas opacas, y destinadas a fines ajenos a nuestro colectivo”. Front aquests motius, Alonso-Cuevillas es pregunta amb humor “de què tenen por? De què es destinin partides ocultes a posar llaços grocs a l’arbre de Nadal? O els hi molesta que el Col·legi pugui qüestionar públicament la restricció de drets que estem patint? O que es pugui qüestionar l’ús abusiu del dret i el procés penal?”.

Si els pressupostos col·legials fossin desaprovats amb aquests arguments, penso que la nostra professió en sortiria malparada”, reflexiona el degà emèrit de l’ICAB.

L’ICAB reduirà a la meitat les quotes dels joves advocats

Front a les acusacions i critiques a la Junta de Govern dirigida per Maria Eugènia Gay, cal recordar que Gay ha prestat atenció als joves que inicien la seva trajectòria professional en l’exercici de l’advocacia. Per això, ha proposat una reducció de quotes col·legials, tal com es preveia al programa electoral, que consisteix en el 50% de la quota per als joves en els primers dos anys d’exercici (suposa un estalvi de fins a 129€ anuals). Així mateix, i com a reconeixement a la vida professional i col·legial dels advocats amb vocació de servei i implicació social que fa més de 43 que s’hi dediquen, se’ls reduiran les quotes, amb un estalvi per a ells de fins a 312€ anuals. Els joves advocats amb fins a un any d’exercici passaran a pagar 9,75 euros mensuals, mentre que fins als dos anys d’exercici es pagarà 10,75 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *