El GAJ Barcelona inaugura avui el congrés ‘Legaltech. Save time, save money’

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acull aquest dijous, 25 de gener, a la tarda, el Congrés ‘Legaltech. Save time, save money’, organitzat pel Grup de l’Advocacia Jove (GAJ). Aquest esdeveniment té com a objectiu aprofundir en els beneficis de l’aplicació de la tecnologia per al sector legal.

El  Legaltech té la finalitat, per exemple, de proporcionar software o serveis on-line per canviar la necessitat de sol·licitar serveis jurídics en el seu vessant més tradicional; accelerar tràmits i gestions de tasques desenvolupades habitualment pels professionals de l’advocacia, disminuint els costos i el temps que aquests hi dediquen, de manera que augmenti l’eficiència del seu treball; o simplificar i modernitzar la manera de contactar entre clients i advocats, així com entre els mateixos professionals del sector legal.

Així doncs, el Legaltech permetrà als professionals del Dret centrar-se en aquelles tasques que aporten més valor al seu client, de manera que s’automatitzen (gràcies a la tecnologia) les considerades més rutinàries.

La degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, farà la presentació institucional del Congrés LegalTech a les 16h, just abans de l’inici del programa, que inclourà tres taules rodones amb els millors ponents.

La primera se centrarà en l’estat de la indústria i la transformació digital dels despatxos, de la mà de ponents com ara Eugenia Navarro, professora d’ESADE i experta en màrqueting jurídic; David Maeztu, advocat; Júlia Bacaria, vicepresidenta de la Secció de Dret de les TIC de l’ICAB; María Jesús González Espejo, jurista i experta en estratègia i màrqueting jurídic; Martí Manent, CEO de webs referents al món de l’advocacia; i Miquel Fortuny, professor del Postgrau de Compliance a la Universitat Abat Oliba. Moderarà la sessió Rodolfo Tesone, diputat de la Junta de Govern de l’ICAB expert en Dret de les Noves Tecnologies, president d’ENATIC i director del Màster en Dret Digital de la Universitat de Barcelona. 

La segona abordarà els reptes, oportunitats i qüestions ètiques de la tecnologia del blockchain o “cadena de blocs”, amb la participació de Fran Bellido, professor de Noves Tecnologies de la Univesitat de Salamanca; Andrea Ortega i Astrid Baldissera, advocades; Xavier Foz, partner de Roca Junyent i Roger Olivet, digital challenger d’una entitat bancària. Moderarà la sessió Josep Eduard Garriga Obach, soci fundador d’una boutique legal i financera amb mentalitat emprenedora.

I la tercera i última taula rodona servirà per conèixer de primera mà les empreses que estan oferint solucions tecnològiques atractives per a professionals i despatxos amb les quals es poden estalviar temps i diners.

Hi haurà exemples d’empreses per a la generació i adquisició on-line de documentació legal; per a posicionament i cerca d’advocats per localització; per a gestió i procediment on-line de serveis legals; per a seguretat jurídica de totes les transaccions digitals; per elaboració de contractes on-line; per a reunions societàries on-line; de signatura biomètrica i identitat digital descentralitzada basada en blockchain; per a reclamació on-line d’impagaments o de missatgeria instantània segura corporativa. Farà de moderador d’aquest últim bloc l’advocat i vocal del GAJ Alexis Piquer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *