Enganxar cartells amb eslògans com “Benvinguda República” no constitueix delicte

Redacció.

L’associació de juristes Drets, que representava desinteressadament alguns dels acusats de desobediència per encartellar a Cornellà, ha rebut notificació de les primeres interlocutòries d’arxiu.

El Jutjat Instrucció número 3 de Cornellà del Llobregat ha arxivat les denúncies per desobediència contra diverses persones que enganxaven cartells de difusió del referèndum de l’1 d’octubre. 

Francesc Xavier Areste, Maria Teresa Vidal i tres persones més van ser identificats i denunciats pels Mossos d’Esquadra seguint instruccions de la Fiscalia General mentre enganxaven cartells amb eslògans com “Hola Europa” i “Benvinguda República” la darrera setmana de setembre a Cornellà. Els van incautar el material i van ser cridats a declarar a la Policia Nacional i posteriorment citats pel jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà i acusats d’un delicte de desobediència. L’associació de juristes Drets, amb l’advocat Sergi Blázquez al capdavant, ha representat desinteressadament algunes de les persones denunciades. 

Drets ha rebut notificació de les primeres interlocutòries d’arxiu per desobediència. En l’auto, el jutge Antonio Baños considera que els fets denunciats no són constitutius de delicte i arxiva les actuacions. El mateix atestat policial ja reconeixia que no havia estat possible determinar la procedència ni el finançament del material incautat.

Drets sempre ha defensat que en cap cas un particular vulnerava la llei ni cometia desobediència per participar en actes del referèndum de l’1O. El jutjat finalment ha donat la raó a Drets, enfront de la voluntat de la policia i la fiscalia d’atemorir la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *