Gay demana retornar Sant Raimon de Penyafort als advocats

Redacció.

Ahir durant la Sessió Solemne de Sant Raimon de Penyafort celebrada a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es van viure moments molts tensos durant el discurs de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya. 

Torrent va denunciar, entre d’altres, l’existència de presos polítics, acusats de rebel·lió i sedició per delictes inexistents. Front les seves paraules, diversos assistents, autoritats i diputats de la Junta de l’ICAB, així com advocats, van abandonar la sala en senyal de protesta per les mateixes. Per la seva banda, Mª Eugènia Gay, degana de l’ICAB, va reprendre les paraules de Torrent, tot fent-li saber que aquest no era el foro pertinent per aquests parlaments, en un dia senyalat per l’homenatge als companys advocats.

En aquest mateix sentit, Gay s’ha tornat a expressar en un recent comunicat on reafirma que “el col·legi és la casa de tota l’advocacia i seu de concòrdia i diàleg celebrant-se anualment, des de 1886, un homenatge als companys i companyes que han exercit 50 i 75 anys fent possible el dret a la tutela judicial efectiva a través del dret de defensa”.

Així doncs, afirma que “la invitació a les institucions és per tal que puguin participar d’aquest homenatge i com a expressió de la importància que té la nostra professió a la societat“. “Aquesta participació es dóna respectant de manera total i absoluta la llibertat d’expressió sense més límits que guardar els temps atorgats per permetre que la sessió es desenvolupi amb normalitat i el respecte degut a tots els assistents. Aquesta va ser la meva intenció en totes les meves intervencions durant l’acte”.

Retornem el protagonisme als companys que celebraven el seu aniversari i recordem aquests actes com el que han estat, un espai de companyonia”, conclou Gay.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *