L’Advocacia Catalana elabora el Primer Pla d’Igualtat de l’Advocacia

Redacció.

La comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Consell de l’Advocacia Catalana ha elaborat el Primer Pla d’Igualtat de l’Advocacia, que inclourà mesures perquè l’actuació dels Col·legis de l’Advocacia  s’ajustin al principi d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i que no es produeixi cap tipus de discriminació per raons de gènere, tal i com estableix La Llei 7/2006 de 31 de maig de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals.

Segons ha explicat la presidenta de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat de Consell, Encarna Orduna, degana del Col·legi d’Advocats de Reus, “fan falta mesures per assolir una igualtat real de gènere a nivell social, i entenem que els Col·legis de l’Advocacia han de ser un exemple i referent en l’eradicació de qualsevol forma de discriminació i en les iniciatives per reduir la bretxa entre dones i homes, i és amb aquest objectiu que hem iniciat l’elaboració d’aquest Pla d’Igualtat d’oportunitats”.

L’elaboració del Pla d’Igualtat de l’Advocacia Catalana requereix una anàlisi de la situació de partida sobre la que es basen les prioritats d’actuació, motiu pel qual el Consell està realitzant una enquesta als professionals dels catorze Col·legis d’Advocats catalans que li permetrà diagnosticar els problemes i dificultats reals amb què es troben les dones, tenint en compte les especificitats territorials. L’enquesta fa referència a temes relacionats amb  la conciliació laboral, la representativitat de les dones ens els diferents òrgans col·legials o als serveis amb perspectives de gènere que s’ofereixen des dels Col·legis, entre d’altres aspectes. Un cop finalitzat tot el procés, es presentarà el Pla, amb les mesures que podran ser aplicades als catorze col·legis d’advocats i advocades de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *