Puigcerdà comença a treballar amb l’oficina judicial

Redacció.

El partit judicial de Puigcerdà disposa des d’ahir d’oficina judicial, una nova manera d’ organitzar el treball al jutjat. Per fer front a aquest canvi organitzatiu s’ha ampliat la plantilla amb tres nous funcionaris. Aquesta nova organització del treball permetrà  una millor resposta i una millor atenció del jutjat cap als ciutadans i professionals, com ara els advocats i procuradors.

Gràcies a aquesta nova organització s’impulsa l’expedient judicial electrònic, es redueix l’ús del paper i es facilita la interconnexió entre els diferents agents jurídics per evitar la duplicitat de tràmits i l’accés a la informació, i estalviar molèsties innecessàries als ciutadans o professionals en reclamar-los documents que ja figuren en registres públics. L’expedient digital escurçarà el temps de resposta en la tramitació total d’un assumpte.

També fa possible la posada en marxa del sistema de gestió processal, l’e-justícia.cat, que permet la signatura electrònica dels documents, la recepció telemàtica dels escrits, la tramitació guiada, el control de terminis, la incorporació de documents en paper a l’expedient judicial electrònic, la generació automatitzada de l’estadística, etc.

Abans de posar en marxa aquesta oficina, durant cinc mesos un equip de tres funcionaris ha revisat i impulsat la tramitació dels procediments civils, declaratius i execucions dineràries, procediments penals i expedients del Registre Civil pendents. Aquest equip també ha tramitat i posat al dia més de 1.115 procediments civils i ha retornat gairebé 140.000 euros al cicle productiu, procedents de les execucions que hi havia en tràmit en aquest jutjat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *