ICAB i CICAC recorden als graduats socials que la participació en el Torn d’Ofici de lo Social és exclusiva de l’advocacia

Redacció.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Mª Eugènia Gay, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Julio J. Naveira,  feliciten Carlos Berruezo per la seva reelecció com a  president del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Lleida i Girona.

En relació a les seves declaracions realitzades respecte de la participació dels graduats socials en el Torn d’Ofici dels Jutjats Socials, volen manifestar que aquesta funció està reservada en exclusiva als advocats i advocades.

En aquest sentit, la degana de  l’Advocacia de Barcelona  i el  president del Consell de l’Advocacia Catalana reivindiquen  que la millor  defensa  jurídica dels ciutadans i ciutadanes en l’actual entorn social, cada vegada amb problemàtiques més integrals que afecten a diferents àmbits del Dret,  únicament la poden prestar els advocats i advocades,  per la seva visió integral de  l’ordenament jurídic,  i les implicacions que altres àmbits del Dret tenen en els procediments laborals.

Es recorda que els advocats i advocades, per exercir la professió, han de demostrar prèviament la seva capacitació més enllà de la formació universitària, que els professionals adscrits a l’ICAB i a la resta de Col·legis d’Advocats i Advocades de Catalunya estan en permanent formació continuada, com es posa de manifest per la immensa activitat dels programes formatius de l’ICAB i del Consell de l’Advocacia Catalana.

L’ordenament jurídic i les normes per donar resposta als problemes de la ciutadania presenten  cada vegada una  major complexitat: la important influència del Dret  que emana d’instàncies Internacionals,  la incidència dels  Tribunals europeus, i altres factors,  requereixen coneixements globals més enllà de la parcel·lació per matèries estanques en què el Dret tradicionalment s’ha manifestat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *