L’ICAT ratifica el seu canvi de nom pel de ‘Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona’

Redacció.

L’Assemblea General Extraordinària de l’ICAT va ratificar ahir el canvi de nom de la institució que, un cop completada la tramitació que s’inicia a partir d’ara, deixarà de dir-se Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona i es denominarà Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona. El motiu d’aquesta iniciativa és la voluntat d’impulsar un canvi cultural per fomentar la igualtat de gènere al sector jurídic. Es tracta d’una proposta de la Comissió de Conciliació, Polítiques per a la Igualtat i Atenció al Col·legiat de l’ICAT, que ja va ser aprovada per unanimitat en la Junta de Govern del passat 2 de març.

La co-presidenta d’aquesta Comissió, Fina Méndez, ha explicat que “canviar el nom del nostre Col·legi és tota una declaració de principis que acompanyarem amb moltes altres mesures orientades a apoderar la dona en l’àmbit jurídic”. Jennifer Macía, també co-presidenta, ha apuntat que “és evident que en el nostre àmbit professional, com en molts d’altres, la dona pateix un sostre de vidre latent que frena el seu desenvolupament, i la nostra obligació és promoure iniciatives per canviar aquesta situació”.

Pla d’Igualtat a l’ICAT

En aquest sentit, l’ICAT ja treballa en l’elaboració d’un Pla d’Igualtat per corregir tot allò que impliqui desigualtat de gènere. En les últimes setmanes, els col·legiats i treballadors del Col·legi han pogut respondre un seguit d’enquestes per detectar els dèficits que es corregiran amb la implementació d’aquest Pla. Dins d’aquestes actuacions, s’impulsarà també l’ús del llenguatge inclusiu com e eina per combatre estereotips i la discriminació de la dona.

En l’àmbit de la conciliació, la Comissió treballa en l’equiparació dels permisos de maternitat i paternitat dels col·legiats mutualistes amb els de la resta de treballadors inclosos al Règim de la Seguretat Social. Entre d’altres reivindicacions, la Comissió també té entre els seus objectius el reconeixement de la maternitat o paternitat com a causa de suspensió d’actuacions judicials.

A més, i de portes enfora, la Comissió de Conciliació, Polítiques per a la Igualtat i Atenció al Col·legiat treballa en diverses iniciatives per lluitar contra la desigualtat a la societat. Com és el cas d’un projecte pedagògic enfocat als IES i AMPES que pretén conscienciar en la importància de la igualtat i combatre els micromasclismes, la violència de gènere i el foment de la tolerància. L’ICAT col·labora també, amb l’Ajuntament de Tarragona oferint assessorament jurídic en atenció a la diversitat sexual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *