El Ple del Parlament de Catalunya aprova modificar la Llei de la presidència

Redacció.

4 de maig de 2018.

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest migdia, amb els vots de JxCat, ERC i la CUP i pel procediment de lectura única, la modificació de la Llei de la presidència que permet fer debats d’investidura del president de la Generalitat sense que el candidat sigui present a l’hemicicle.

La Llei de modificació de la Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern, presentada per JxCat, ha obtingut 70 vots a favor (JxCat, ERC i CUP) i 64 en contra (Cs, PSC-Units, CatECP i PPC), i per tant ha assolit la majoria absoluta que requeria per ser aprovada, ja que és una llei de desplegament bàsic de l’Estatut. Abans, la cambra ha acordat, també amb els vots de JxCat, ERC i la CUP, que la llei es pogués aprovar per lectura única, un procediment extraordinari de màxima urgència que permet aprovar una iniciativa amb un únic debat en sessió plenària.

Entre altres aspectes, el text possibilita els debats d’investidura del president de la Generalitat sense que el candidat sigui present a l’hemicicle, amb l’autorització prèvia del Ple per majoria absoluta

La llei, que preveu la seva entrada en vigor l’endemà que es publiqui al ‘Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya’, incorpora les quatre esmenes que hi va presentar JxCat durant la tramitació i les tres d’aquest mateix grup subsegüents al dictamen que en va fer el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) a petició de Cs i el PSC-Units, que va concloure que el text vulnerava la Constitució espanyola i l’Estatut. 

El Ple ha rebutjat la resta d’esmenes presentades durant la tramitació, del PPC, i subsegüents al dictamen del CGE, de Cs i el PSC-Units.

La proposició l’ha presentada Albert Batet (JxCat), i en el debat també hi han intervingut Inés Arrimadas (Cs), Antoni Castellà (ERC), Miquel Iceta (PSC-Units), Xavier Domènech (CatECP), Santi Rodríguez (PPC) i Maria Sirvent (CUP).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *