L’ICAB acollirà el 1st Women Business & Justice European Forum

Redacció.

23 de maig de 2018.

La seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona acull els dies 7 i 8 de juny la celebració del 1st Women Business & Justice European Forum, un punt de trobada amb l’objectiu de fer visible la posició de la dona en tots els àmbits professionals. Un pas endavant per aconseguir una igualtat real entre els homes i les dones. Un congrés obert tant a les dones com als homes.

El 1st Women Business and Justice pretén reivindicar el paper crucial i necessari de la dona al món laboral i promoure accions per tal d’enfortir les xarxes de lideratge, crear aliances i aconseguir la paritat completa 50/50.

La trobada posa de relleu els canvis socials que ha viscut la societat trencant estructures dominades pel gènere masculí i fomentant la plena participació de les dones en la vida econòmica, social, política i cultural. Així mateix, està previst que hi assisteixin prop de 200 dones empresàries, esportistes, periodistes, magistrades i científiques de renom per tal de posar en valor el seu protagonisme en totes les esferes de la vida. El tret de sortida el donen les autoritats Mª Eugènia Gay, Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona; Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona; Dolors Montserrat, Ministra de Sanitat, Serveis  Socials i Igualtat i Anna Mercadé, Directora de l’Observatori de la Dona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El 1st Women Business & Justice European Forum té la missió de contribuir en la millora de l’equitat, una democràcia paritària i una bona governança per fer una realitat més justa sense estereotips sexistes ni discriminacions relacionades amb el gènere. La trobada s’estructura en cinc taules rodones on hi intervenen dones que ocupen càrrecs de màxima responsabilitat en diferents entorns professionals. Els temes que es tractaran són:  Política, Institucions i Igualtat; Ciència, Investigació i Tecnologia; Justícia amb Perspectiva de Gènere; Justícia i Igualtat i Economia, Empresa i Igualtat. 

La reunió persegueix el creixement de la participació i la representació de les dones en tots els àmbits laborals de la societat. En aquest sentit busca avançar també conjuntament amb els objectius de l’agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible en igualtat de gènere tenint en compte que les dades recorden que el 50% de dones treballa, mentre que en el cas dels homes és un 75%. La paritat entre sexes és un dret humà, un fonament de la igualtat d’oportunitat, un motor de canvi. Per això aquesta cita és fonamental per a contribuir al progrés cap a la paritat i fer que la situació es reverteixi de manera accelerada i s’assoleixi i es consolidi una societat igualitària.

En aquesta línia cal tenir present el compliment de la llei 17 /2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes. Una llei marc de referència per fer front a la discriminació de les dones en tots els àmbits de la vida quotidiana i al sistema patriarcal i sexista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *