L’ICAB tracta les principals problemàtiques actuals de l’habitatge

Redacció.

31 de maig de 2018.

La seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha acollit durant tot el dia la celebració del Congrés de Dret Immobiliari, una jornada on s’han analitzat les tendències del sector des de diferents vessants i amb ponents de reconegut prestigi i especialistes en la matèria.

El secretari de l’ICAB, Jesús Sánchez, i el diputat de la Junta de Govern Alejandro Fuentes-Lojo han inaugurat el Congrés i han avançat els temes que han tractat les set taules de debat. També hi ha participat les diputades de la Junta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona responsables de formació, Cristina Vallejo i Yvonne Pavía.

La primera taula, sobre les Novetats del Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya, ha servit per exposar la nova regulació de la compravenda d’habitatges i les noves obligacions de compradors i venedors, sobretot pel que fa als mecanismes de protecció que deriven d’aquesta nova regulació.

Un altre dels temes més destacats del programa ha estat el del fenomen de l’okupació d’habitatges, posant èmfasi en la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que permetrà el desallotjament exprés de pisos okupats premeditadament contra la voluntat del propietari, i que serà aprovada al Senat durant la primera quinzena de juny.

L’altre punt rellevant del programa ha estat el dels habitatges d’ús turístic i la dispersió normativa existent. En concret, s’ha analitzat el marc jurídic i la regulació vigent, així com els problemes que generen a les comunitats de propietaris, entre d’altres.

També s’ha plantejat la problemàtica dels lloguers residencials o destinats a l’ús d’habitatge que, en ciutats com Barcelona, s’ha convertit en un problema per a molts ciutadans. S’han explicat els aspectes de l’actual regulació (renda, actualització, durada del contracte…) i s’ha posat sobre la taula si és necessària una reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) per garantir el dret a l’habitatge arrendat.

Així mateix, el Congrés ha abordat els aspectes registrals dels contractes de compravenda d’immobles i el nou model urbanístic basat en la rehabilitació, regeneració i renovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *