El 1st Women Business & Justice European Forum reivindica el talent femení

Redacció.

7 de juny de 2018.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acull avui dijous 7 i demà divendres 8 de juny la celebració del 1st Women Business & Justice European Forum. L’esdeveniment, coorganitzat per l’ICAB, vol posar en valor la plena participació de la dona en el món de la justícia, l’empresa, les noves tecnologies, l’esport, les institucions i la societat en general.

La degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, ha inaugurat aquesta tarda el Congrés juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella; l’exconsellera de Treball, Mar Serna; i la directora de l’Observatori de la Dona de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé.

Durant la inauguració, la degana, Mª Eugènia Gay ha expressat:  “Tenim una missió perquè volem una societat on les dones participem activament en totes les decisions i en tots els àmbits per tal de contribuir a millorar la democràcia i la bona governança. No és suficient en desitjar una societat més paritària i més justa. Hem de creure de veritat en la igualtat i treballar per aconseguir-la”.

A través de diferents taules rodones, el 1st Women Business & Justice European Forum  vol analitzar els models d’èxit femení a través de dones rellevants del  món jurídic, empresarial, jurídic, social, polític, esportiu…  que promouran accions per enfortir les xarxes de lideratge de dones, crear aliances i aconseguir la paritat completa 50/50.

També pretén posar de manifest la intenció de promoure un autèntic lobby i una xarxa europea per tal d’implementar l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible en igualtat de gènere.

Pla d’igualtat ICAB

La segona jornada del 1st Women Business & Justice European Forum coincidirà demà divendres amb el dia 8 de juny que, d’acord amb el Pla Integral d’Igualtat de l’ICAB, reactiva la  campanya “Cada dia és 8 de març”, recordant que l’assoliment de les fites en matèria d’igualtat  no poden quedar emplaçades en un sol dia a l’any sinó que requereixen de l’esforç i seguiment continuat.

El Pla Integral d’Igualtat de l’ICAB es desenvolupa en tres àmbits. Un intern, amb l’aplicació en el si de la Corporació de les polítiques d’igualtat. Altre dirigit als col·legiats i col·legiades per aconseguir que els entorns professionals siguin sensibles a la igualtat real. I altre d’influència immediata que impacta en la capacitat de l’ICAB per a l’organització d’activitats de diversa consideració i temàtica que hauran de desenvolupar-se des de la perspectiva de gènere.

El 1st Women Business & Justice European Forum és una d’aquestes activitats amb vocació de repetir-se en un futur i que responen a una de les Fites establertes: “La celebració d’actes i campanyes en defensa de l’efectivitat  de la igualtat de gènere”.

A més, l’ICAB ha convocat una edició extraordinària del Premi Jurídic Ferrer Eguizábal per distingir el millor projecte d’investigació en relació a una de les problemàtiques que es debaten al Fòrum Jutjar en perspectiva de gènere: tractament jurisprudencial sobre l’assetjament sexual en l’àmbit laboral des de la perspectiva de gènere, quines bases es poden aconseguir a la web de l’ICAB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *