El Col·legi de Procuradors de Barcelona atorga la Medalla d’Or a José María Romero de Tejada

Redacció.

5 de juliol de 2018

Ahir al migdia, al Palau de Justícia de Barcelona, el Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB) va atorgar la Medalla d’Or a José María Romero de Tejada Gómez, amb la qual es reconeix a títol pòstum la seva trajectòria professional i humana. La distinció, que es va dur a terme en el marc de l’acte institucional de la festivitat de Sant Iu, patró dels procuradors, va estar entregada pel degà de l’ICPB, Ignacio López Chocarro, a la vídua de Romero de Tejada, María Teresa Muntaner. La Medalla d’Or de l’ICPB reconeix tota la trajectòria de Romero de Tejada, que va ser destinat el 1974 a la Fiscalia de l’Audiència Territorial de Barcelona com a advocat fiscal. En particular, el Col·legi de Procuradors de Barcelona valora la seva tasca com a “fiscal superior de Justícia de Catalunya des del 2013 fins a la seva mort”. 

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’autoritats judicials com Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Juan Carlos Estévez, president del Consejo General de Procuradores de España o Xavier Bernadí, director de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia. Les autoritats van recordar la figura de Romero de Tejada, que, en paraules de Barrientos, va ser “sempre fidel al compromís i responsabilitat inherent del seu càrrec” i va ser un “un lleial i honest servidor públic”.  

Durant l’acte institucional dels procuradors barcelonins, en el qual van jurar els seus càrrecs els nous col·legiats i es van lliurar medalles commemoratives i distincions als procuradors que han complert 25 i 50 anys de col·legiació, el degà de l’ICPB va lamentar “l’estat actual de l’administració de Justícia i els escassos, per no dir nuls, avenços que hi hem advertit” en l’últim any. En aquest sentit, López Chocarro va reclamar “una reforma necessària de la planta judicial, que data del segle XIX”, i va considerar que és urgent “reformar tot el sistema d’execució civil de sentències”. Sobre aquest últim punt, el degà de l’ICPB va recordar l’estudi recent elaborat per la Càtedra d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i la Cambra de Comerç, que constata “la ineficàcia del sistema actual”, que té “un impacte negatiu” en l’economia afectant al “creixement del PIB o a la creació de nous llocs de treball”. 

Premis Procura 2018

Durant el vespre el Col·legi de Procuradors de Barcelona va posar fi a les activitats de la festivitat de Sant Iu amb la celebració de la 6a edició dels Premis Procura a “El Principal del Eixample” de Barcelona. Durant l’esdeveniment, al qual van assistir autoritats com la consellera de Justícia, Ester Capella, o el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Barrientos, es va distingir amb el Premi Procura a la Trajectòria Professional al catedràtic de Dret Penal Juan Córdoba i al Lletrat de l’Administració de Justícia Josep Ballesté, i es va atorgar el Premi Procura Solidari a Arrels Fundació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *