Justícia segueix sense convocar l’examen d’accés i deixa als llimbs als futurs advocats

Per A. Salvador.

Barcelona.

3 de setembre de 2018.

A data de 3 de setembre, el Ministeri de Justícia continua sense publicar la segona convocatòria de la prova d’accés a la professió d’advocat.

Tal com ha succeït en anys anteriors, el retard en la convocatòria d’aquest examen torna a ser quelcom habitual per a tots aquells futurs joves advocats que esperen poder accedir a la professió, prèvia superació de l’examen estatal i la corresponent col·legiació en el col·legi d’advocats.

En anys anteriors, la convocatòria s’havia publicat sempre a finals del mes de juliol, assenyalant com a data finals d’octubre per a la realització de la prova d’accés. De tal manera, els candidats podien preparar-se i planificar amb temps suficient aquest tant important examen per al seu futur professional. No obstant això, els candidats de la segona convocatòria d’aquest any segueixen a l’espera des del mes de juliol, enfront del silenci del ministeri de dirigeix Dolores Delgado.

L’examen estatal d’accés a l’advocacia és l’últim requisit que ha de superar qualsevol futur advocat a Espanya, després de cursar un Grau en Dret, la realització d’un Màster d’Accés a l’exercici de l’advocacia i la realització de pràctiques professionals per un període de gairebé mig any.

La situació de malestar dels actuals candidats es veu afligida per la impossibilitat de poder incorporar-se al mercat laboral com a advocats després de més de 6 anys d’estudi, donat que sense la superació del referit examen encara no poden col·legiar-se en els seus respectius col·legis d’advocats, tot i que ja han finalitzat tota la seva etapa acadèmica.

Sobre aquest assumpte, Pol Olivet, President del Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona, reclama al Ministeri de Justícia que “s’informi immediatament de la data oficial de realització de la segona convocatòria de l’examen oficial d’accés a l’advocacia. Justícia no pot continuar mantenint aquesta intolerable i irrespectuosa situació respecte als nostres futurs companys i companyes de professió”.

“El GAJ Barcelona estarà sempre al costat de tots els estudiants de Dret, com a futur de l’advocacia que són”, apunta Olivet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *