Dolores Delgado consulta com reduir el nombre d’aforats als indispensables

Redacció.

16 de setembre de 2018.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha reclamat a la Secció Processal de la Comissió General de Codificació, òrgan assessor del ministeri en matèria legislativa, que estudiï “la regulació de l’aforament a Espanya, amb la finalitat de mantenir només aquells que, de manera excepcional, siguin indispensables”.

L’ordre signada aquest divendres per la ministra posa a més data per al lliurament d’aquest estudi, que haurà d’estar conclòs el proper 30 de novembre.

La titular de Justícia executa d’aquesta manera l’anunci que va realitzar dimecres passat al Congrés, on va repassar les iniciatives que engegarà el ministeri per afavorir la regeneració democràtica de la vida pública espanyola, “una demanda urgent de la societat espanyola en els últims anys”.

L’ordre de la ministra Delgado recorda que “el Ministeri de Justícia considera precisa una reforma de l’actual règim d’aforament amb la finalitat de reduir el nombre d’aforats i de racionalitzar la seva regulació per limitar-ho als supòsits de delictes relacionats directament amb l’exercici del càrrec que es beneficia d’aquesta excepcionalitat processal”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *