MWCapital i l’ICAB volen situar Barcelona com a seu de la transformació digital

Redacció.

19 de setembre de 2018.

El Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat avui un acord de col·laboració per fomentar la transformació digital en l’àmbit legal. L’impacte de la digitalització en el sector de l’advocacia és un fet i el desenvolupament d’iniciatives a favor seu s’ha convertit en una realitat. En aquest context, el conveni entre les dues entitats impulsarà diverses iniciatives per continuar transformant el sector i ajudar a entendre la nova realitat tecnològica i digital en l’àmbit legal.

Entre les propostes que es duran a terme destaca el paper de les dues organitzacions en el desenvolupament del programa Digital Future Society. El projecte, que neix de la mà de MWCapital, busca convertir Barcelona en la seu d’un gran fòrum internacional d’innovació tecnològica, on es debatran aquells reptes socials que planteja la transformació tecnològica i digital.

D’altra banda, MWCapital aportarà la seva experiència i coneixement en la redacció de la Carta dels Drets de la Ciutadania en l’Era Digital, amb el que pretén -entre altres objectius- convertir Barcelona en capital mundial dels Drets Digitals i el referent europeu en la matèria. La transformació digital de la societat comporta nombroses millores, però també llança una sèrie de riscos respecte als drets fonamentals de les persones, com el dret a la intimitat i la privacitat o el dret a l’honor. En aquest sentit, es fa necessari treballar en una nova regulació que integri la transformació tecnològica i vetlli pels drets dels ciutadans, també en l’àmbit digital.

En paraules de Carles Grau, CEO de MWCapital, aquest acord “planteja un nou context per a la digitalització de l’advocacia i ens permetrà arrencar iniciatives conjuntes per impulsar el procés“. En aquest sentit, Grau ha assenyalat que “el client del futur requereix d’advocats digitals que puguin acompanyar-lo en aquest nou escenari i per això hem d’estar preparats. D’aquí la importància d’aquest conveni que no només busca desenvolupar iniciatives, sinó sobretot fer compressiva aquesta nova realitat”.

Per la seva banda, Mª Eugènia Gay, Degana de l’ICAB, ha assegurat que l’acord amb la Fundació MWCapital “és necessari i indispensable per assentar les bases de la transformació digital del sector i entendre una nova realitat legal en un entorn tecnològic i digitalitzat. Assegurar el dret de defensa dels ciutadans també en l’era digital és un dels nostres màxims objectius com a institució que vetlla per l’adequat desenvolupament de la tasca de l’advocacia a Barcelona”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *