La nova Normativa de l’Advocacia Catalana, a debat al IV Congrés de l’Advocacia Catalana

Redacció.

20 de setembre de 2018.

El Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat pels dies 27 i 28 de setembre, al Palau Firal de Tarragona, el IV Congrés de l’Advocacia Catalana, per debatre diferents temes relacionats amb la professió que preocupen al sector i actualitzar la normativa, que va ser objecte de revisió per últim cop l’any 2008. Es farà especial incidència en la regulació del Dret de Defensa, per tal de garantir la neutralitat i independència del professional de l’advocacia davant els judicis paral·lels auspiciats per les xarxes i les noves eines de comunicació social. Les aportacions dels participants al Congrés seran recollides per tal de ser incorporades a la Llei Orgànica del Dret de Defensa, un projecte de llei impulsat per l’Advocacia institucional

La inauguració del Congrés, dijous 27 de setembre a les 10:30 hores, anirà a càrrec del president del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio J. Naveira, juntament amb diferents autoritats institucionals de l’àmbit jurídic.

Segons ha explicat Naveira, l’objectiu del Congrés és “regular l’actual normativa de l’Advocacia Catalana i analitzar el dret de defensa que, com a pilar fonamental de d’un Estat de Dret, considerem que ha d’estar regulat a través d’una Llei Orgànica”. Per això ha demanat al Govern estatal que impulsi la tramitació de l’Avantprojecte de Llei Orgànica del Dret de Defensa, impulsat per l’advocacia institucional. “Quan des de l’Advocacia institucional demanem la regulació d’aquest dret, en realitat estem defensant que el ciutadà tingui un judici just”, ha sentenciat Naveira.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, ha animat a tots els professionals de l’Advocacia a participar en aquest Congrés. “Hem volgut potenciar la participació des de bon principi, i per això hem mantingut reunions des de fa més d’un any als catorze Col·legis d’Advocats i hem posat a l’abast de tots els col·legiats, a través del web del Consell, un formulari perquè ens facin arribar les aportacions que considerin oportunes en relació a la nova normativa de l’Advocacia Catalana que proposem des del Consell”, ha explicat Albiac. 

Mass Media: veredicte anticipat?

Una entrevista als advocats Jordi Pina i Cristóbal Martell, que tindrà lloc dijous 27 a les 11:00 hores sota el títol “Mas Media: Veredicte anticipat?”, encetarà el debat sobre com afecta al dret de defensa la pressió social i mediàtica i sobre la influència de les noves eines de comunicació a l’hora d’establir judicis paral·lels. Seguidament es realitzaran de forma simultània tallers i col·loquis sobre diferents temes relacionats amb l’actualitat del sector, com ara com afecta al dret de defensa una eficient gestió dels recursos del despatx, quan i com procedeix l’emparament col·legial, la transformació digital dels despatxos, la diferència entre el secret professional i la confidencialitat en les relacions entre els professionals de l’advocacia, les possibles incidències amb que es troben els advocats del Torn d’Ofici, o la importància de la pòlissa de responsabilitat civil per la defensa dels interessos de la ciutadania, entre d’altres. 

Aprovació de la Nova Normativa de l’Advocacia Catalana

El divendres 28 de setembre es posarà sobre la taula la nova proposta de Normativa de l’Advocacia Catalana elaborada a partir de les aportacions dels Col·legis i dels professionals de l’advocacia. Un cop sotmesa a debat, la nova Normativa serà aprovada, si s’escau, pel plenari del Consell, format pels degans dels 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya i és farà arribar a les Administracions competents.

La clausura del Congrés tindrà lloc a les 13:30 hores a l’Auditori del Palau Firal de Tarragona. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *