El GAJ Barcelona reclama facilitar normativament la col·legiació dels joves

Redacció.

25 de setembre de 2018.

Aquests propers dijous 27 i divendres 28 de setembre el Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) ha organitzat el que serà el IV Congrés de l’Advocacia Catalana. Així mateix, durant aquest divendres 28 de setembre, es debatrà la reforma de la Normativa de l’Advocacia Catalana, a partir de les aportacions i esmenes efectuades pels Il·lustres Col·legis d’Advocats, advocats a títol personal o agrupacions de joves advocats i advocades.

La reforma de la Normativa de l’Advocacia Catalana pretén abordar aspectes de la professió que preocupen a l’advocacia, per tal d’actualitzar la mateixa des de la darrere modificació de la mateixa, l’any 2008.

En aquest sentit, el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona) ha liderat la presentació d’esmenes, per part dels joves advocats i advocades catalans, en aspectes que no eren regulats i tant importants com l’establiment de criteris uniformes d’accés al torn d’ofici, la consideració com il·lícita de la publicitat que no identifiqui a l’advocat o societat col·lectiva que ofereix serveis o l’establiment com infracció (molt greu) de l’exercici professional sense tenir títol habilitant.

Així mateix, el GAJ Barcelona ha presentat, en especial, una esmena per afavorir la incorporació de nous col·legiats joves, eliminant barreres econòmiques. En aquest sentit, es proposa l’establiment, alternatiu, de les següents mesures (i) la reducció mínima del 50% de les quotes durant els dos primers anys de col·legiació; o, (ii) la reducció del 30% dels drets d’inscripció d’aquells col·legiats que hagin superat l’examen d’accés a l’advocacia durant els dos anys anteriors.

Per a en Pol Olivet, President del GAJ Barcelona, la reforma de la Normativa de l’Advocacia Catalana “és una gran oportunitat per fer un pas endavant a favor de les noves generacions d’advocats i advocades. Ha arribat el moment que l’advocacia institucional, en el seu conjunt, comenci a treballar, normativament, per facilitar l’accés a l’advocacia als joves, eliminant barreres econòmiques d’entrada, totalment anacròniques”.

“Esperem que els catorze degans i deganes dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya es sumin les esmenes presentades i hi votin a favor aquest divendres; si ho fan, tindran al seu costat, de manera indiscutible, als joves advocats i advocades de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *