El GAJ Barcelona premia el tracte rebut pels jutges i jutgesses de Barcelona

Redacció.

18 de gener de 2019.

El Grup de l’Advocacia Jove (GAJ Barcelona) del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha lliurat enguany la XVIII edició dels premis “Taronja-Llimona”, en el marc d’un acte institucional -celebrat a la Sala d’Actes de la seu col·legial- que ha comptat amb la participació de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, del diputat de la Junta de Govern responsable del GAJ, Rodolfo Tesone, del president del Grup de l’Advocacia Jove, Pol Olivet, de jutges i jutgesses del partit judicial de Barcelona, així com nombrosos advocats i advocades del GAJ.

Els premis “Taronja-Llimona”, creats el 2002, valoren, des d’una vessant lúdica, i a través d’una votació, el tracte que rep l’advocacia en els diferents jutges i jutgesses del partit judicial de Barcelona.

Per a Pol Olivet, president del GAJ Barcelona, aquests premis “volen donar a conèixer, en clau d’humor, quina és la percepció de l’advocacia jove de Barcelona, respecte al tracte que reben en el dia a dia per part dels jutges, així com de les seves respectives oficines judicials de cadascun dels ordres jurisdiccionals del partit judicial de Barcelona”.

Olivet també afirma que “aquests no són uns premis per valorar els nostres companys de la judicatura respecte als seus coneixements tècnics en l’àmbit del Dret. La nostra intenció és valorar i felicitar a aquells jutges i personal de l’Administració de Justícia de Barcelona pel bon tracte rebut per part de l’advocacia jove, o, per altra banda, alertar-los de la possibilitat de millorar la nostra relació”.

El president dels joves advocats de Barcelona també destaca que el fet que “any rere any hi hagi una major afluència de representants de les oficines judicials i jutges de la ciutat de Barcelona en l’acte de lliurament dels premis és un clar reconeixement de la consolidació dels premis “Taronja i Llimona” com una cita imprescindible de l’advocacia i la judicatura que pretén unir tots dos sectors”.

Els resultats dels la XVIII edició dels Premis  ‘Taronja i Llimona’ són els següents:

En la categoria “Taronja”, que distingeix als que donen un tracte més amable a l’advocacia, han obtingut el primer premi les oficines oficials: 1 (civil), 6 (mercantil), 27 (instrucció), 27 (penal), 22 (social) i 13 (contenciós-administratiu). El segon premi ha estat per a les oficines 22 (civil), 5 (mercantil), 7 (instrucció), 12 (penal), 1 (social) i 10 (contenciós-administratiu). El tercer premi d’oficines judicials ha estat per a la 15 (civil) 10 (mercantil), 28 (instrucció), 22 (penal), 21 (social)i 15 (contenciós-administratiu).

En la categoria “Taronja” dedicat a jutges i jutgesses els guardonats són: el primer premi per als jutjats 1 (civil), 5 (mercantil), 27 (instrucció), 22 (penal), 1 (social)i 18 (contenciós-administratiu). El segon premi per als jutjats 21 (civil), 10 (mercantil), 13 (instrucció), 12 (penal), 21 (social) i 10 (contenciós-administratiu). El tercer premi és per al jutjats 22 (civil) 6 (mercantil), 32 (instrucció), 17 (penal), 17 (social) i 9 (contenciós-administratiu).

En la categoria “Llimona”, que distingeix als que donen un tracte més “amarg” a l’advocacia, han obtingut el primer premi les oficines oficials: 45 (civil), 1 (mercantil), 5 (instrucció), 19 (penal), 15 (social) i 11 (contenciós-administratiu). El segon premi ha estat per a les oficines 44 (civil), 3 (mercantil), 13 (instrucció), 15 (penal), 2 (social) i 3 contenciós-administratiu). El tercer premi d’oficines judicials ha estat per a la 14 (civil), 4 (mercantil), 10 (instrucció), 2 (penal), 4 (social) i (contenciós-administratiu).

En la categoria “Llimona” dedicat a jutges i jutgesses els guardonats són: el primer premi per als jutjats 45 (civil), 1 (mercantil), 33 (instrucció), 15 (penal), 31 (social) i 11 (contenciós-administratiu). El segon premi per al jutjats 51 (civil), 3 (mercantil), 15 (instrucció), 4 (penal), 15 (social) i 16 (contenciós-administratiu). El tercer premi és per als jutjat 40 (civil), 7 (mercantil), 5 (instrucció), 26 (penal), 22 (social)i 2 (contenciós-administratiu).

Pel que fa als premis “Taronja” de l’Audiència provincial  de Barcelona -civil- cal destacar que han recaigut el primer, segon i tercer premi, respectivament, als jutjats 15, 12 i 19; mentre que els de l’Audiència provincial –de Barcelona -penal- són per els jutjats 3, 6 i 10. En relació al premi “Llimona” de l’Audiència provincial de Barcelona -civil-  els premis són per als jutjats 4, 14 i 13, mentre en relació als jutjats de penal s’ha distingit als jutjats 22,8 i 20.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *