L’ICAB celebra Sant Raimon de Penyafort del 30 al 16 de febrer de 2019

Redacció.

30 de gener de 2018.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) inicia des d’avui i fins al proper 16 de febrer la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort. Per això ha organitzat més d’una trentena d’actes, que van des dels homenatges als companys i companyes de professió, les sessions formatives, el tradicional sopar de Gala, fins a les activitats de caràcter esportiu i lúdic. Tot ha estat pensat per la Junta de Govern de la Corporació per tal  que l’advocacia prengui el protagonisme. 

Homenatge als companys i companyes de 25 anys de col·legiació

El primer acte de la festivitat d’enguany és l’homenatge i lliurament de diplomes als col·legiats i col·legiades que han complert 25 anys de col·legiació. La primera de les tres sessions d’homenatge, tindrà lloc aquesta tarda, a les 19h, i en el transcurs de la mateixa també es lliurarà el Premi Jurídic ‘Feixó Carreras per a noves promocions’ i el Premi Jurídic ‘Ferrer Eguizábal sobre Dret de Consum’. Les altres sessions se celebraran els dies 4 i 11 de febrer, a les 19h a la Sala d’Actes de l’ICAB.

Sessió solemne i sopar de gala

El punt més àlgid de la festivitat de Sant Raimon és la Sessió Solemne o acte d’homenatge als advocats i advocades que aquest 2019 compleixen 50 anys d’exercici de la professió. Enguany tindrà lloc el 15 de febrer, a les 17h, a la Sala d’Actes del Palauet Casades. En el transcurs d’aquest acte es lliuraran les medalles commemoratives de l’ICAB i el premi ‘Felip Portabella’, el premi ‘Degà Roda i Ventura’ i el premi ‘Reconciliació de la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort’.

Finalitzada la Sessió Solemne, hi haurà l’esperat Sopar de Gala. Enguany s’ha traslladat a un lloc emblemàtic de Montjuïc com és la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). Serà en format de taules per tal d’afavorir el netwoking i la conversa entre amics i amigues. Gràcies a aquest esdeveniment, la nit del 15 de febrer de 2019, a partir de les 21h, serà la nit de l’advocacia de Barcelona.

Formació

Sant Raimon de Penyafort també és una cita amb l’aprenentatge. Per aquest motiu, s’han programat 24 sessions formatives, sobre les diferents branques del dret que tindran lloc els dies 12, 13 i 14 de febrer. D’aquesta manera, aquestes activitats pretenen generar debat i ajudar l’advocacia a estar actualitzada sobre les últimes reformes legislatives i diferents temes d’actualitat. Això doncs, dins les activitats formatives destaquem les següents conferències: “Comentaris a la Llei 5/2018 sobre ocupació il·legal d’habitatges”; “La reforma fallida de la LAU. Panorama actual i perspectives de futur”; “El Dret d’ús i la recent jurisprudència del Tribunal Suprem” i “Problemes pràctics de la prova tecnològica en el procés penal: geoposicionament de terminals, intervenció de comunicacions, captació de sons i imatges a distància, missatges en xarxes socials i altres”

Cita amb l’advocacia internacional

Sant Raimon propicia trobades que sobrepassen fronteres. Així per una banda, cal destacar les “Trobades de Barcelona, memorial Jacques Henry”, que l’ICAB organitza juntament amb la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa, i que analitzaran “El poder de la Igualtat de Gènere”. Tindran lloc el divendres 15 de febrer, a les 9h, a la 8a planta. De l’altra l’International Legal Brunch, que se celebrarà el 16 de febrer de 2019, a les 11h. Es tracta d’un Fòrum Jurídic Obert on hi assistiran persones provinents d’arreu del món i guiades per un moderador, podran exposar la seva opinió i experiència sobre el tema central que aquest any és: “Tribunals comercials internacionals, arbitratge i altres ADR: un nou arsenal per a la resolució de conflictes internacionals al segle 21”.

Concursos i premis

Sant Raimon també es sinònim de premis i concursos. El 7 de febrer, a les 12h a la Sala de Recepcions de l’ICAB, tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Jurídic Ferrer Eguizábal Edició Extraordinària 2018 sobre el tema ‘Jutjar amb perspectiva de gènere: ‘Tractament jurisprudencial sobre l’assetjament sexual en l’àmbit laboral des d’una perspectiva de gènere’. El GAJ Barcelona ha organitzat, pel mateix dia, a les 19h, al Pati de Columnes, una nova edició del Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany In Memoriam. El concurs busca posar a prova els dots d’oratòria de l’Advocacia Jove del Col·legi de Barcelona.

Solidaritat

La solidaritat abraça la cultura durant aquest festivitat, per la qual cosa se celebrarà un mercat solidari l’11 de febrer de 2019, de 17 a 21 hores, el Centre de Formació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. El mateix dia, també de 20 a 22h, tindrà lloc un Concert Solidari al Centre de Formació amb la participació de Black Velvet band, La Banda Líquida i Sonors, grups de música formats per col·legiats de l’ICAB.

Un any més, la Coral del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) oferirà el 12 de febrer de 2019, a les 20.30 hores, a l’Església de la Bonanova, el seu tradicional concert de Sant Raimon de Penyafort.

La dramatúrgia també ocuparà un paper important a Sant Raimon de Penyafort de 2019, ja que els dies 8 i 9 de febrer a les 21h, la companyia estable de teatre de l’ICAB posarà en escena l’obra Ella tiene poder a la Sala d’Actes de la seu col·legial. Els més petits també podran gaudir del patró de l’advocacia, ja que el 9 de febrer se celebra la festa infantil de Sant Raimon, el Diverticab, així com una visita a la Biblioteca pels més petits.

Esports, cultura i solidaritat

Un dels pilars per a gaudir d’una vida sana és fer esport de forma regular. Per aquest motiu, Sant Raimon de Penyafort 2019 inclou diverses activitats esportives.

Com a novetat d’aquesta edició de Sant Raimon, es jugarà el primer partit de futbol amistós femení ICAB-FCB. El partit entre dones advocades i les jugadores veteranes de l’equip del FCB es disputarà  el proper  13 de febrer, a les 14h, a la Ciutat esportiva Joan Gamper. Serà una gran oportunitat per donar visibilitat a l’esport femení.

També aquest dia es disputarà el tradicional  Torneig de Futbol 11 de Sant Raimon de Penyafort a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona. Participaran els equips de Periodistes, Mossos d’Esquadra, Jutges i l’ICAB.

El pàdel també pren el protagonisme durant la festivitat del patró de l’advocacia, ja que el 8 de febrer que se celebrarà a les 11h al Mèlich Sportsclub.

Record per als companys difunts

El 5 de febrer a les 18h, tindrà lloc una cerimònia civil al Pati de Columnes per a recordar als companys i companyes que ens han deixat, mentre que el 15 de febrer a les 10h, se celebrarà una missa a la Parròquia de Sant Raimon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *