L’ICAB alerta que cal implementar mecanismes per promoure la resolució extrajudicial en els conflictes sobre consum

Redacció.

14 de març de 2019.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, el degà del Col·legi d’Advocats de Madrid, José María Alonso, i el president de la Asociación Española de Derecho de Consumo, Eugenio Ribón, han inaugurat el II Congrés de Consum de l’Advocacia (#Consumoabogacía), que es realitza avui i demà a la seu de l’ICAB.

Des del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona s’ha alertat que cal implementar mecanismes per promoure la resolució extrajudicial en conflictes sobre consum per evitar que els usuaris d’un servei hagin d’acudir indefectiblement als tribunals ordinaris de justícia. També s’ha assenyalat que algunes modificacions legals com la nova Llei reguladora dels crèdits immobiliaris haurien d’ajudar a evitar que es donessin situacions com les que han patit molts consumidors i consumidores en la contractació hipotecària.

Des de l’advocacia també s’ha volgut destacar que l’existència d’un dret comunitari europeu ha contribuït a modernitzar el dret espanyol de consum i, per tant, a fer possible una major protecció dels consumidors i consumidores.

II Congrés de Consum de l’Advocacia

El II Congrés de Consum de l’Advocacia -organitzat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el Col·legi d’Advocats de Madrid i l’Associació Espanyola de Dret del Consum- tractarà a través de dues jornades, i de diferents ponències els següents temes: la resolució extrajudicial del conflicte en matèria de contractació financera, els aspectes processals de la nova llei de contractes immobiliaris, el mercat de les targetes de crèdit, els requisits formals en la contractació electrònica amb consumidors, les accions del banc popular. També s’abordarà el paper de la fiscalia i la protecció del consumidor, els incompliments i deures generats en la contractació telefònica, com defensar eficaçment a l’usuari de transport aeri i es realitzarà un taller sobre 2a oportunitat a través de l’anàlisi d’un supòsit pràctic amb redacció de documents.

Advocat i advocades, magistrats i magistrades, economistes i fiscals participaran com a ponents del Congrés.

L’organització farà públic el nom del guanyador o guanyadora del ‘Premi a la Protecció del Consumidor’, avui, a les 19.30h

Cloenda del Congrés

El secretari de la Junta de Govern de l’ICAB, Jesús Sánchez, la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB Cristina Vallejo, el president de ‘la Asociación Española de Derecho de Consumo’, Eugenio Ribón, el president de la Secció de Dret de Consum del Col·legi,  Carlos García Roqueta, i la subdirectora General d’Arbitratge i Drets del Consumidor,  Alicia Menéndez González, clausuraran la segona edició del Congrés de Consum.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *