Més de 6.200 aspirants es presenten avui a l’examen d’accés a l’advocacia

Redacció.

6 d’abril de 2019.

Avui dissabte, 6 d’abril, està tenint lloc la primera prova d’avaluació de l’aptitud professional per a l’exercici de l’advocacia de l’any 2019, en la qual s’han inscrit 6.217 aspirants, dels quals el 57,2% són dones. Respecte a 2018, ha augmentat en un 60,3% el nombre d’estrangers que ha sol·licitat realitzar l’examen, fins a un total de 346. Com en anteriors convocatòries, els aspirants tindran la possibilitat d’examinar-se en les diferents llengües cooficials de l’Estat.

Des de l’entrada en vigor de la Llei 34/2006, de 30 d’octubre, sobre l’accés a les professions d’advocat i procurador dels tribunals, aquests professionals han de superar aquesta prova d’aptitud com a requisit previ a l’exercici de la seva activitat. L’examen es convoca de forma conjunta pel Ministeri de Justícia i el de Ciència, Innovació i Universitats.

S’han establert vuit seus per a la realització de l’examen degut a l’alta participació:

  • La Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en la qual realitzaran la prova 936 aspirants.
  • La Universitat de València, en la qual s’examinaran 619 aspirants.
  • La Universitat del País Basc a Bilbao, en la qual realitzaran l’examen 279 candidats.
  • El Campus Universitari de Teatinos a Màlaga, on faran la prova 820 aspirants.
  • La Universitat de Múrcia, en la qual s’examinaran 189 persones.
  • L’Acadèmia Gallega de Seguretat d’A Estrada (Pontevedra), que examinarà a 258 candidats.
  • La Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, en la qual realitzaran la prova 191 candidats.
  • La Universitat Complutense de Madrid, on s’examinaran 2.925 aspirants.

L’avaluació consistirà en una prova escrita objectiva de contingut teòric-pràctic amb respostes múltiples. L’examen ha començat a les 10 h. del matí (una hora abans a Canàries) i tindrà una durada de quatre hores.

Els aspirants hauran de contestar a un total de 75 preguntes. Les 50 primeres fan referència a matèries comunes a l’exercici de la professió i les 25 restants estan relacionades amb les especialitats de Dret Civil i Mercantil, Penal, Laboral i Dret Administratiu i Contenciós-Administratiu, entre les quals els candidats hauran de triar una entre les quatre opcions possibles.

La qualificació final del candidat serà el resultat de la mitjana ponderada entre el 70% de la nota obtinguda en aquesta prova i el 30% de la nota del curs de formació especialitzada, la realització prèvia de la qual és imprescindible per a aquesta avaluació d’accés a l’advocacia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *