Gisela Torns, nova directora general d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil

Redacció.

30 d’abril de 2019.

El Consell Executiu d’aquest dimarts ha nomenat Gisela Torns Payà com a directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia. Nascuda a Santa Coloma de Gramenet l’any 1976, la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sobretot en l’àmbit local, on ha treballat amb col·lectius d’alta vulnerabilitat social des dels vessants de la inserció i l’educació. Ha estat responsable, a l’Ajuntament de Badalona, de Plans educatius d’entorn i del Projecte educatiu de la ciutat (2007-2011), també ha treballat en el Servei d’Inserció Sociolaboral, i com a assessora dels Serveis Socials (2015-2018).

Torns és llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), postgrau en Organització i sistemes de documentació per l’Institut Català de Tecnologia (ICT) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i postgrau en Didàctica del patrimoni per la Universitat de Barcelona (UB). També té un màster en Immigració i educació intercultural (UB), àmbits dins dels quals ha orientat gran part de la seva carrera.

Torns pren el relleu a Pilar Heras

Torns substituirà Pilar Heras Trias, que va ocupar el càrrec des del febrer de 2016 fins que va morir sobtadament aquest gener. Heras era doctora en Ciències de l’Educació i professora titular a la UB. Durant el seu pas pel Departament de Justícia va subratllar la importància de la generació de noves oportunitats per als més vulnerables i la contribució dels centres educatius per aconseguir una societat més cohesionada, justa i segura.

Protecció a joves vulnerables i a víctimes de delictes

La direcció general de Gisela Torns depèn de la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Torns dirigirà l’execució de mesures penals alternatives (MPA), que permeten el compliment de condemnes penals fora de l’entorn penitenciari; pilotarà la direcció dels centres educatius de justícia juvenil, on ingressen els nois i noies que han comès algun delicte; dirigirà els programes de mediació en els procediments judicials amb menors i joves implicats, així com els processos orientats a la seva reinserció i rehabilitació; i pilotarà els programes d’atenció a les víctimes dels delictes.

7 centres de justícia juvenil a Catalunya

L’internament dels joves o menors que han comès algun delicte als centres educatius es duen a terme per ordre del jutge. La  Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil gestiona 7 centres educatius de justícia juvenil:  Can Llupià (Barcelona), Montilivi (Girona) El Segre (Lleida) Folch i Torres (Granollers),  L’Alzina, (Palau Solità i Plegamants) i Oriol Badia (Guardiola de Font- rubí) i la Unitat Terapèutica de Til·lers (Mollet del Vallès).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *