Silvia Giménez-Salinas, degana emèrita de l’ICAB, assumeix la presidència de la FBE

Redacció.

1 de juny de 2019.

Silvia Giménez-Salinas, degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) entre els anys 2005 a 2009, i que fins ara exercia el càrrec de vicepresidenta primera de la FBE, serà nomenada presidenta de la Fédération des Barreaux d’Europe – FBE durant l’Assemblea General que se celebrarà avui a Barcelona amb motiu del 53è Congrés General de la FBE.

Durant l’Assemblea General d’avui, en el marc del Congrés, també es nomenarà Dominique Attias (França),-vicedegana de París entre els anys 2015 a 2017-, com a primera vicepresidenta de la FBE; Bas Martens (Països Baixos), segon vicepresident i Patrick Dillen (Bèlgica) -vicedegà de “l’Ordre néerlandophone des Avocats du Barreau de Bruxelles (noAB) des de 2015- secretari general.

Giménez-Salinas relleva el president Michele Lucherini (Ordine degli Avvocati di Lucca), que durant aquest any ha ocupat la presidència de la institució.

La nova representant de l’Advocacia Europea, Silvia Giménez-Salinas, fa especial èmfasi en la importància de l’intercanvi de coneixements entre col·legis. “És per això que l’objectiu de la nova presidència es centrarà en ajudar i donar suport a tots aquells col·legis que ho necessitin“, afirma Giménez-Salinas.

La nova presidenta de la FBE anima els Col·legis d’Advocats i Advocades a involucrar-se en la gestió de la federació “perquè els col·legiats i col·legiades percebin que la pertinença a un col·legi de l’advocacia és un plus en la seva activitat professional perquè així ho percep la ciutadania a la qual presten els seus serveis “. Hi afegeix que “el control de qualitat de la nostra professió no només és a nivell individual, per la bona feina feta pels advocats i advocades sinó també pel valor que la pertinença al seu col·legi li atorga la pròpia societat.”

Per la seva banda, el president sortint de la FBE, Michele Lucherini, ha repassat la seva trajectòria dins de la FBE – assenyalant que tot va començar el 2006 a Bolonya, la capital de la cultura moderna- i destacant les normes i guies que aquesta institució ha de complir i sobre les quals s’ha de seguir inspirant: compartir els principis fundadors de la cultura jurídica europea -basats en la cultura de la pau, la llibertat, la igualtat, el respecte dels drets humans, i la democràcia; continuar les sinergies amb el Consell de l’Advocacia Europea (CCBE); vetllar perquè l’advocacia pugui exercir de forma autònoma i que es mantingui la independència de la justícia respecte la resta de poders, continuar donant suport al treball de les comissions de la FBE i apostar per la formació.

També ha agraït la feina feta a tots els presidents de la FBE que l’han precedit i ha desitjat el millor a la nova presidenta de la FBE, Silvia Giménez-Salinas, així com a Dominique Attias, Monique Stengel, Bas Martens i Patrick Dillen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *