Neix l’associació Lex Ànima per defensar professionalment els drets dels animals

Redacció.

17 de juny de 2019.

Un grup de professionals del dret i de la comunicació, vinculats a la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG), ha constituït l’Associació Lex Ànima, la primera associació professional a les comarques de Girona per a l’ètica i el progrés en el tracte als animals. L’entitat neix amb l’objectiu de conscienciar a la societat i a les administracions públiques sobre la necessitat de respectar els drets dels animals i d’assessorar i denunciar casos de maltractament i de vulneració d’aquests drets.

“Volem ser un referent a les comarques de Girona en la defensa dels drets dels animals” ha explicat la presidenta de l’Associació, Marina Vall-llosada, que també és la portaveu de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAG. La nova Associació, sense ànim de lucre, “és una organització no governamental, apolítica i independent, que centrarà els seus esforços en denunciar l’abús i el maltractament envers als animals als jutjats però també a nivell social i mediàtic”, assegura la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Comunicació, Magda Pujol, perquè “ens arriben casos que no han pogut ser denunciats als jutjats o que possiblement s’acabin arxivant, ja sigui per manca de proves o perquè encara hi ha jutges que actuen sense prou sensibilitat en temes relacionats amb els drets dels animals” ha explicat Pujol.

Per aquest motiu, un dels objectius de la nova entitat és conscienciar a nivell social i administratiu sobre “la necessitat de fer respectar aquests drets i consolidar els principis ètics que han regir el tracte envers els animals, com  ara no causar-lis dolor i patiments innecessaris, així com avançar en la regulació d’aspectes pràctics, per exemple, com actuar quan la presència  d’animals urbans provoca problemes i queixes de la ciutadania”, afegeix Pujol. Per la seva banda, la vicepresidenta i responsable de l’àrea Legal, Marta Fontcuberta, ha explicat que la nova entitat “es crea per tenir una personalitat jurídica que ens permeti ser operatius en processos i situacions de defensa dels animals, ja sigui presentant una denúncia als jutjats o personant-nos com a acusació particular”.

Un equip multidisciplinari en expansió

En aquest sentit, Lex Ànima arrenca amb un equip de vuit professionals especialitzats en diferents matèries, per tal de complementar esforços i coneixements. La presidenta, Marina Vall-llosada, és economista i advocada especialista en Dret Animal, mentre que la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Comunicació, Magda Pujol, és psicòloga i periodista especialitzada en comunicació institucional i corporativa. La també vicepresidenta i responsable de l’àrea Legal, Marta Fontcuberta és advocada penalista. La Secretària, Marta Muntada, és advocada especialista en dret civil i mercantil, mentre que la tresorera, Estibaliz Herranz és advocada experta en dret penal i laboral. L’advocat especialista en dret administratiu i professor associat de la UdG, Joan Vila; l’economista i advocada especialitzada en dret fiscal i mercantil, Jessica Parra i l’advocada experta en Noves Tecnologies, Ingrid Dutoya, completen la Junta directiva de l’Associació.

“La intenció és anar sumant socis, ja que tots col·laborem en aquest projecte de forma totalment altruista, dedicant el poc temps lliure que ens permeten les nostres feines, però el cert és que ens uneix una vocació tremenda per lluitar contra les injustícies envers els animals que ens motiva per arribar fins allà on sigui possible”, assegura Vall-llosada.

1 comment

  1. Me gustaría formar parte de la asociación. Soy letrado aún ejerciente (74 años), pero con debilidad por los animales. Si puedo ayudar en algo aquí estoy.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *