L’ICAB es prepara pel “2nd Women Business & Justice European Forum’

Redacció.

19 de juny de 2019.

Més d’una cinquantena de dones juristes, empresàries,  periodistes,  científiques i emprenedores de renom participaran com a ponents del ‘2nd Women Business & Justice European Forum’. Es tracta d’una trobada d’àmbit internacional que tindrà lloc  els dies 27 i 28 de juny al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i en què s’espera l’assistència de més de 300 persones.

Impulsat i liderat per la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, el ‘2nd Women Business & Justice’ pretén unir esforços entre dones de diferents sectors i teixir aliances per posar les bases per construir una societat realment paritària. Aquesta és la via  per conscienciar i empoderar la dona amb l’objectiu de facilitar que aquesta pugui accedir a llocs de responsabilitat, trencant així el sostre de vidre, i per facilitar a aquest col·lectiu que  tinguin les mateixes oportunitats que els homes, especialment en l’àmbit laboral; fet que també repercutirà en reduir l’escletxa salarial i en construir un nou model de societat més justa i sense estereotips sexistes ni discriminacions relacionades amb el gènere.

Per contribuir a assolir aquests objectius el ‘2nd Women Business & Justice’  s’estructura en sis taules de debat: Lideratge global; Justícia i Igualtat; Ciència, investigació i tecnologia; Emprenedoria; Economia i empresa; Cultura i mitjans de comunicació.

El tret de sortida del 2nd Women Business & Justice European Forum anirà a càrrec de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, que inaugurarà el dijous, 27 de juny, a les 9.30h, aquest Fòrum junt a Carmen Calvo,  vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat i Ester Capella Farré, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya.  

Aquesta edició compta amb la participació de líders internacionals com Viviane Reding, ex vicepresidenta de la Comissió Europea i ex comissària de Justícia i Drets Fonamentals i

Ciutadania de la Unió Europea; Dolores Delgado, ministra de Justícia del Govern d’Espanya; Cristina Gallach, alta Comissionada per a l’Agenda 2030 per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides; Svanhildur Hólm Valsdóttir, assessora Política del Ministre d’Economia i Finances del Govern d’Islàndia.

La presidenta de la Féderation des Barreaux d’Europa (FBE), Silvia Giménez-Salinas, serà l’encarregada de moderar la taula. Esther Nin, directora de l’Assessoria Jurídica Internacional del Banc de Sabadell i Khatarina Miller, presidenta de l’European Women Lawyers Association (EWLA), actuaran com a relatores d’aquesta primera taula d’aquest Forum.

La segona taula del ‘2nd Women Business & Justice’ comptarà amb la participació de Cristina Almeida, advocada; Pauline Mukanza, membre executiu de l’European Women’s Lobby i presidenta de la Young Women Leaders Network; Cani Fernández, sòcia de Cuatrecasas i sòcia en Competència i Pràctica de Dret de la UE; Encarnación Roca, vicepresidenta del Tribunal Constitucional; Inmaculada Montalbán, magistrada Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia i ex presidenta de la Comissió d’Igualtat i de l’Observatori VD i VG del Consejo General del Poder Judicial. Actuaran com a relatores Mar Serna, magistrada del Social de Barcelona i ex Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya i Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

La taula de Ciència, Investigació i Tecnologia té confirmada la presència de Gloria Oliver, gerent de la Fundació Pasqual Maragall; Montse Serra, directora general HP Enterprise Solutions; Noemí Hernández, BBA, BL – Corporate Development Manager – AMADIX; Carmen Agustín, doctora en Neurociències per la Universitat de València i professora ajudant Doctora de la Facultat de Biologia de la Universitat de València i col·laboradora del Programa ‘Órbita Laika’ de TVE. Gemma Calvet, directora de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, serà l’encarregada de moderar la taula.

La taula d’Emprenedoria donarà a conèixer els testimonis de Sara Berbel, gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona; Yolanda Pérez Sáez, directora de BStartup i Hub Empresa de Banc Sabadell; Ewa Widlak, consultora d’igualtat de gènere a empreses i institucions, experta en comunicació estratègica; Alicia Muñoz Lombardía, Head of Governance, Regulatory Affairs & Privacy, Banco Santander.  Moderarà la taula Maria Teixidor Jufresa, secretària de la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona. Actuaran com a relatores de la taula Elena Faba, presidenta del Cercle de Dones de Negocis i Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l’ICAB.

Economia i Empresa serà la primera taula de debat de la segona jornada del 2nd Women Business & Justice European Forum. Participaran en aquesta taula Marieta Jiménez, general Manager Spain a Merck Group; Noemí Moya, cap de Gabinet de la Consellera d’Empresa i Coneixement; Maria Alsina, directora Territorial de “Caixa Bank”; María Segimón de Manzanos, advocada, consellera d’empreses i diputada de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid; i Isabel Maestre, vicepresidenta de Ellas Vuelan Alto (EVA) i directora de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Moderarà la taula Anna Gener, presidenta-CEO de Barcelona Savills Aguirre Newman. Actuaran com a relatores Paula Fernández Ochoa, consultora & Docent en Branding, Màrqueting Jurídic i Marca Personal i sòcia de +More ThanLaw i Sara Molina, consultora estratégica, coach executive i sòcia fundadora de Marketingnize.

Per analitzar el paper de la dona dins el món de la Cultura i dels Mitjans de Comunicació s’ha convidat a participar en aquesta Fòrum internacional a Soledad Gallego-Díaz, directora de El País; Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català; Isabel García-Zarza Martínez, responsable de la Secció Nacional i Societat de YoDona; Cristina Sancho, directora de Comunicació de Wolters Kluwer i vocal de Women in a Legal World.

La moderadora de la taula serà Gloria Fernández-Lomana, periodista i presidenta de 50&50 Gender Leadership Advisory i les relatores seran: Marlene Estévez, sòcia del Departament de Litigació & Arbitratge de Roca Junyent i Carmen Pérez Andújar, vicesecretària de Mitjans Materials i Tecnològics del Consejo General de la Abogacía Española

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *