El Consell de l’Advocacia Catalana entrega els Premis ‘Valors’ 2019

Redacció.

27 de juny de 2019.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ha estat aquest vespre l’escenari de la VI Edició dels Premis ‘Valors’, creats pel Consell de l’Advocacia Catalana per reconèixer aquelles persones, entitats i institucions que destaquen per la seva defensa dels drets humans i per la lluita contra les injustícies.

Ha inaugurat l’acte el president de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh. El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig Ventalló ha lliurat el Premi ‘Valors’ a la Solidaritat a Angie Rosales, directora de la l’Associació Pallapupas.

Tot seguit la  degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha lliurat el Premi ‘Valors’ a la Valentia a l’advocada turca Umit Büyükdag. El tercer guardó, el Premi ‘Valors’ a la Conservació de la Memòria, per la Fundació Abogados de Atocha, l’han recollit el seu president Alejandro Ruiz-Huerta, i vicepresident, Raúl Cordero, de mans de la consellera de Justícia, Ester Capella.

Finalment, el president de la Comissió de Drets Humans del Consell i degà de l’ICA Girona, Carles McCragh, ha lliurat simbòlicament el Premi ‘Valors’ d’Honor a l’advocada iraniana Nasrin Sotoudeh. L’ha recollit el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila. La clausura de l’acte ha anat a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella.

Ignasi Puig: “Exigim la urgent intervenció de la comunitat internacional” 

L’Advocacia Catalana, ha estat contundent pel que fa al cas de l’advocada iraniana, Nasrin Sotoudeh: “Exigim la urgent intervenció de la de la comunitat internacional per garantir el seu immediat i incondicional alliberament de Nasrin Sotoudeh”, ha dit el president del Consell, Puig Ventalló, destacant que “es tracta de la sentència més dura que es recorda contra una defensora dels drets humans”. El president de la Comissió de Drets Humans del Consell, Carles McCragh, ha explicat que el Consell s’ha sumat a la campanya impulsada per Amnistia Internacional demanant l’anul·lació de la sentència a Sotoudeh “una condemna per defensar els drets de les dones, en un intent de silenciar a les dones que continuen subjugades a l’Iran per una lleis que vulneren les seves dignitats i el seus drets”.

L’acte ha comptat amb l’assistència de destacades personalitats de l’àmbit jurídic i social i dels degans i deganes dels Col·legis de l’Advocacia de Catalunya. Els premiats han rebut una escultura commemorativa en bronze, creada per l’artista Mercè Riba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *