Ruth Bader Ginsburg, premi Women Business & Justice per l’ICAB

Redacció.

28 de juny de 2019.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, de la mà de la seva degana, Mª Eugènia Gay, va inaugurar ahir, el ‘2nd Women Business & Justice European Forum’, al costat de Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern i ministra de presidència , Relacions amb les Corts i Igualtat, Ester Capella Farré, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El ‘2nd Women Business & Justice European Forum’ és una iniciativa innovadora i pionera liderada per segon any consecutiu pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb l’objectiu donar visibilitat a diferents models d’èxit femení, a través de grans referents en el món de la justícia, de la ciència, de l’economia i l’empresa, de la tecnologia i la cultura per donar un nou pas endavant per aconseguir una igualtat real entre homes i dones en totes les esferes de la vida.

Per aconseguir aquest objectiu, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha convidat a participar en aquest fòrum a més de cinquanta dones juristes, empresàries, periodistes, científiques i emprenedores que exposaran els seus testimonis i trajectòries professionals i teixiran aliances que permetin impulsar una reformulació del model social actual i conduir-lo a un de nou basat en la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Des del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es considera que l’anomenat sostre de vidre dificulta a les dones l’accés a llocs de responsabilitat en institucions i empreses i la “bretxa salarial” entre homes i dones continua sent una disfunció social que s’ha de combatre ja que és inacceptable que les dones hagin de treballar 2 mesos més de mitjana per percebre el mateix salari que un home en les mateixes condicions. Però la manifestació més cruel i radical de la desigualtat s’expressa en la violència de gènere.

2nd Women Business & Justice European Forum

El ‘2nd Women Business & Justice European Forum s’ha estructurat en sis taules de debat – Lideratge global; Justícia i Igualtat; Ciència, investigació i tecnologia; emprenedoria; Economia i empresa; Cultura i mitjans de comunicació- que s’han realitzat entre ahir i avui a la seu del Col·legi de l’Advocacia de l’Advocacia.

Durant el congrés han intervingut com a ponents a la taula de lideratge global Dolores Delgado, ministra de Justícia del Govern d’Espanya; Cristina Gallach, alta Comissionada per a l’Agenda 2030 per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides; Svanhildur Hólm Valsdóttir, assessora Política del ministre d’Economia i Finances del Govern d’Islàndia, i Viviane Reding, exvicepresidenta de la Comissió Europea i ex comissària de Justícia i Drets Fonamentals i Ciutadania de la Unió Europea.

També han confirmat la seva participació al Congrés l’advocada Cristina Almeida, la vicepresidenta del Tribunal Constitucional, Encarnación Roca; la gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel; la directora d’El País, Soledad Gallego-Díaz; la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, entre d’altres.

La participació de totes aquestes dones líders que han aconseguit trencar el sostre de vidre ha sigut un clar exemple de que la lluita per la igualtat és una causa universal.

Premi a Ruth Bader Ginsburg

El marc de la celebració del congrés s’ha lliurat el  “1st Women Business & Justice European Forum Award”. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha lliurat aquest premi a la jutgessa Ruth Bader Ginsburg per la seva trajectòria professional com a segona jutgessa nomenada per la Cort  Suprema dels Estats Units. El president Clinton la va nomenar com a jutgessa associada de la Cort Suprema i va prendre possessió d’aquest càrrec el 10 d’agost de 1993. La seva filla, Jane C. Ginsburg, professora de la Columbia Law School, ha recollit el premi en nom seu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *