BANKIA demanda a l’ICAB per l’elaboració d’informes de taxació de costes

Redacció.

Bankia ha presentat una demanda davant els jutjats mercantils de Barcelona contra l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en què reclama 876.987 euros en concepte de danys i perjudicis que considera que li ha ocasionat l’ICAB. Per a Bankia els perjudicis deriven d’haver elaborat informes de taxació de costes en procediments judicials presentats per la ciutadania contra Bankia, com a conseqüència de l’oferta de subscripció d’accions d’aquesta entitat bancària de l’any 2011.

Front aquesta demana, l’ICAB ha manifesta públicament que adoptarà totes les mesures que siguin conformes a dret contra Bankia a la vista de la demanda que aquesta entitat li ha presentat davant els tribunals.

L’ICAB, com qualsevol altre col·legi de l’advocacia ha d’emetre informes quan un jutge ha d’adoptar una decisió final en matèria de costes, perquè així ho exigeix ​​la Llei d’enjudiciament civil. Ni els Col·legis informen arbitràriament, ni allò que resolen vincula als tribunals.

Per a l’ICAB, “Bankia està qüestionant la legalitat del sistema de taxació de costes perquè els jutges no li han donat la raó”.

Crida l’atenció la demanda de Bankia contra l’ICAB, ja que aquesta entitat bancària ha estat presentant milers de demandes d’execució hipotecària en els darrers anys, percebent costes molt per sobre del que ara pretén que puguin cobrar els advocats i advocades que han guanyat les demandes dirigides contra Bankia com a conseqüència de l’oferta de subscripció d’accions de l’any 2011.

En aquest sentit, cal recordar que els Col·legis de l’advocacia no tenen ni han tingut barems d’honoraris mínims o de cap tipus, sinó criteris orientadors als efectes de taxació de costes. Quan Bankia ha estat condemnada en costes, els tribunals, en moltes ocasions, han adoptat una decisió que no ha tingut en compte els informes de l’ICAB. Quan Bankia perd pretén que els informes de l’ICAB no tinguin cap valor o no existeixin, però quan guanya algun judici i se li qüestionen els seus honoraris, la mateixa Bankia ha exigit que es taxin d’acord amb els criteris orientadors de l’ICAB. Per a l’ICAB “el que Bankia vol, simplement, és que no hi hagi intervenció col·legial en les taxacions de costes”.

Així mateix, l’ICAB ha manifestat que “és totalment reprovable des del punt de vista social i institucional que Bankia estigui contribuint a col·lapsar els jutjats que coneixen de les reclamacions dels consumidors contra ella, com a conseqüència de les clàusules abusives dels contractes bancaris”.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *