Manel Albiac, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana

Redacció.

5 de novembre de 2019.

Un nou Pacte d’Estat per reformar la Justícia a partir del diàleg, el consens i la participació de tots els col·lectius implicats i potenciar i enfortir les funcions públiques que té assignades el Consell i fer coneixedors d´aquestes funcions a tots els advocats. Aquests són els principals objectius del nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, Manel Albiac Cruxent, que relleva al fins ara president de la institució, Ignasi Puig Ventalló.

Albiac és actualment el degà del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona i el seu nomenament al capdavant de l’Advocacia Catalana es va produir ahir dilluns, 4 de novembre, en el plenari celebrat per la institució durant el qual també es va nomenar al degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, com a nou vicepresident del Consell, rellevant en el càrrec a la degana de Reus Encarna Orduna. 

El nou president de l’Advocacia Catalana, Manel Albiac, agafa les regnes de la institució amb un repte important: aconseguir que l’Advocacia institucional lideri una profunda reforma per millorar el funcionament de l’administració de justícia. “Garantir la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania és un dels objectius estratègics que tenim com a advocacia i crec que és evident que l’anterior gran Pacte d’Estat, que data de l’any 2001, no ha servit per millorar la justícia ni assolir els seus objectius”, ha assegurat Albiac.

La proposta, segons el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, “s’ha de gestar des del diàleg, el consens i la participació de tots els col·lectius implicats, exigint una reforma profunda de la Justícia, duradora en el temps i que permeti abordar una sèrie de compromisos que garanteixin la dotació dels mitjans necessaris per millorar el seu funcionament, adaptar-la als canvis socials i tecnològics i, en resum, garantir encara millor la defensa dels drets de la ciutadania”. Albiac considera que “sense aquesta voluntat per assolir un gran pacte i executar-lo, difícilment serem capaços d’aconseguir augmentar la confiança de la ciutadania en la Justícia i convertir-la en una administració àgil i eficient”.

Manel Albiac està convençut que l’advocacia “ha de jugar un paper fonamental en tot aquest procés i per això ens oferim a liderar-lo, com a garants que som de la tutela judicial efectiva a través de la defensa dels drets de les persones”. En aquest sentit, el nou president del Consell té la intenció de traslladar en les properes setmanes aquesta proposta a les diferents administracions i institucions que haurien de participar en l’elaboració d’aquest Pacte d’Estat.

Puig Ventalló, crític amb les altes instàncies judicials

Per la seva banda, el president sortint i degà del Col·legi de l’Advocacia de Terrassa, Ignasi Puig Ventalló, ha manifestat que “si a l’inici del meu mandat em plantejava retornar a la ciutadania la confiança amb la justícia, ara, al final del mateix, marxo molt decebut amb les decisions de les més altes instàncies de la magistratura de l’Estat espanyol, doncs observo una manca d’independència i d’imparcialitat respecte dels altres poders i un evident qüestionament dels drets fonamentals d’expressió, manifestació i reunió”.

Puig Ventalló considera que l’advocacia tindrà reptes nous i difícils amb aquesta conjuntura. “L’exercici del dret de defensa es farà molt més necessari en els temps actuals davant del retrocés flagrant de les llibertats”, ha conclòs el president sortint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *