Justícia reforma els jutjats de Rubí

Redacció.

13 de novembre de 2019.

El Departament de Justícia iniciarà, en les properes setmanes, les obres d’arranjament dels jutjats de Rubí per tal de millorar la confortabilitat dels treballadors i del públic usuari. Els treballs tenen un cost de 635.946 euros i l’empresa adjudicatària – Infraestructuras Trade, SL- les executarà en un termini aproximat de 7 mesos.

A l’edifici principal, situat al carrer Pere Esmendia, 15, es farà un nou vestíbul més ampli i es traslladarà la sala de vistes d’aquesta planta a la planta soterrani, al costat de les dues altres sales existents. Per poder fer aquesta operació, part dels arxius que hi ha a la planta soterrani es traslladaran als dos espais que hi ha de reserva en les seus judicials ubicades a la carretera de Sant Cugat, 18 i  al carrer Espoz i Mina 4 de Rubí.

A la planta soterrani de l’edifici judicial principal es crearà una sala per a l’atenció de les víctimes, s’adequarà l’escala principal i també una sortida d’emergència, s’adaptaran els banys i s’ampliaran les sales d’espera. A més, es condicionaran les instal·lacions per eliminar les humitats mitjançant deshumidificadors, renovació d’aire i climatització. Amb tot, el trànsit de treballadors i usuaris dins de la nova seu serà més còmode, àgil i funcional.

Façana exterior

Actuacions 

L’edifici judicial principal de Rubí acull els jutjats de 1a instància i instrucció números 1 (que també fa les funcions de Registre Civil), 2 , 3, 4, 5 (violència sobre la dona), 6 i el Deganat.  A l’edifici del carrer de Sant Cugat hi ha els jutjats de 1a instància i instrucció 7 i 8 mentre que la seu del carrer Espoz i Mina acull el Col·legi d’Advocats i Procuradors.

El partit judicial de Rubí, amb una població de 76.423 habitants, dona servei a 3 municipis del Vallès Occidental: Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès.

14 nous òrgans judicials i 8,4 MEUR (2017-2020)

El Departament de Justícia fa un esforç econòmic i finança les infraestructures judicials malgrat la falta d’inversió de l’Estat en equipaments judicials a Catalunya. Quan es completi el període 2019-2020, la Generalitat haurà posat en funcionament un total de 14 nous jutjats aprovats el 2017 pel govern espanyol. El pressupost per a fer efectiva la creació d’aquests òrgans és de 8.399.177 euros, que corresponen a les partides d’obres, instal·lacions, mobiliari, tecnologies de la informació i treballadors dels jutjats.

L’Estat finança tots els nous jutjats, excepte els de Catalunya

La Generalitat gestiona els recursos humans, tecnològics, logístics i materials de l’Administració de justícia des de 1996. Catalunya va ser la primera de tot l’Estat que va assumir la competència, però sense transferència econòmica permanent ni per a les despeses de personal dels nous jutjats creats a partir d’aleshores. Després, també la van assumir Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, el País Valencià, Galícia, Madrid, Navarra, el País Basc i la Rioja. La diferència entre Catalunya i la resta és que totes les comunitats amb competència en l’Administració de justícia reben una transferència finalista i permanent per al manteniment del conjunt dels jutjats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *