Els nous jutjats de Mollet del Vallès es posen en funcionament

Redacció.

14 de novembre de 2019.

Els nous jutjats de Mollet del Vallès, ubicats a l’edifici de Can Fàbregas, estan en funcionament des d’aquest dilluns 11 de novembre. Les noves instal·lacions disposen de 2.800 m2 de superfície construïda, distribuïda en dues plantes. Són 700 m2 més d’espai que les anteriors dependències.

El Departament de Justícia pagarà per Can Fàbregas un lloguer mensual de 29.000 euros durant 20 anys. Les obres d’adequació, que han anat a càrrec del propietari, van començar el desembre de 2018 i van acabar fa unes setmanes. Els treballs han consistit en la construcció d’escales i ascensors, l’obertura de noves finestres, la pavimentació de l’espai, la distribució de les zones i les instal·lacions tècniques, entre d’altres. El Departament hi ha instal·lat el mobiliari i equips informàtics.

La consellera de Justícia, Ester Capella, en la visita als jutjats de Mollet

Subseu de la Fiscalia

El Departament de Justícia, d’altra banda, ha iniciat els tràmits per llogar 500 m2 més de l’edifici per ubicar-hi una subseu de la Fiscalia, tal com han demanat els actors jurídics del territori. El Departament de Vicepresidència i d’Economia i  Hisenda està estudiant la viabilitat econòmica per poder ampliar el lloguer. La seu de la Fiscalia de l’àrea es troba als jutjats de Granollers.

Tots els serveis judicials agrupats

Can Fàbregas permetrà agrupar en un mateix edifici els jutjats i el Registre Civil, que fins ara estaven ubicats en un bloc de pisos del carrer Anselm Clavé i a la plaça Prat de la Riba, respectivament. Eren dependències que no reunien les condicions necessàries per prestar un bon servei als ciutadans. No tenien l’espai suficient i no gaudien d’àrees imprescindibles, com ara una zona de custòdia de presos i detinguts.

Les noves instal·lacions milloren la confortabilitat i la seguretat dels professionals i de la ciutadania, amb circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Tot l’edifici és accessible per a persones amb problemes de mobilitat reduïda.

El partit judicial de Mollet dona servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *