El Govern inicia l’ofensiva jurídica contra el decret llei digital del Govern de l’Estat

Redacció.

26 de novembre de 2019.

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest matí sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries el dictamen previ preceptiu a la interposició d’un possible recurs d’inconstitucionalitat en relació amb el reial decret llei en matèria d’administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions per part del Govern de l’Estat.

El Consell Executiu ha donat llum verda a l’inici dels tràmits per instar el Consell de Garanties Estatutàries a pronunciar-se sobre aquesta qüestió, un cop rebut l’informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Una vegada es compti amb el pronunciament del Consell de Garanties Estatutàries, el Govern podria plantejar un recurs al Tribunal Constitucional.

Justament demà dimecres es preveu que la Diputació permanent del Congrés dels Diputats voti la convalidació d’aquest decret llei.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va anunciar a principis de mes una ofensiva en tots els àmbits jurídics i polítics per defensar les competències del Govern de Catalunya en l’àmbit digital. Puigneró va denunciar la vulneració de competències pròpies i, sota el pretext de la seguretat nacional i l’ordre públic i sense ordre judicial, aquest decret obria la porta al control de les comunicacions  per part del Govern de l’Estat i suposava un fre a la innovació digital i al progrés de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *