La Generalitat de Catalunya atorga el Premi Justícia 2019 per a Fernando Salinas

Redacció.

2 de gener de 2020.

El Govern distingeix l’exjutge Fernando Salinas Molina amb el Premi Justícia 2019, la més alta distinció que atorga la Generalitat de Catalunya en matèria de justícia. El guardó és un reconeixement a la seva trajectòria professional.

El Decret de concessió del Premi destaca de Salinas la creació dels jutjats d’executòries socials, que van tenir per objecte acumular en un sol jutjat l’execució de totes les sentències dictades contra una mateixa empresa per a protegir els drets dels treballadors a un repartiment equitatiu.

Fernando Salinas va ser magistrat de la Sala Social del Tribunal Suprem des de 1996 fins al març de 2019. Va ingressar a la carrera judicial el 1973 i va ser jutge de primera instància i instrucció i degà dels jutjats de Sant Feliu de Llobregat. També va ser degà de les magistratures de treball, a més de titular de la Magistratura número 15 i la Magistratura número 23 de Barcelona. Entre 1992 i 1996 va ser magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Entre 2001 i 2008 va ser vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va participar en l’elaboració d’avantprojectes legislatius sobre procediment laboral (1989-1990) i enjudiciament civil (1995-1996) i va dirigir el grup d’experts de la Llei reguladora de la jurisdicció social (2010-2011). Està en possessió de la Creu d’Honor de la Gran Creu de l’Orde de Sant Raimon de Penyafort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *