L’ICAT subscriu un conveni per tal que els advocats rebin assessorament psicològic en pro de la salut mental

Redacció.

14 de gener de 2020

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona i la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han subscrit un conveni de col·laboració per tal d’oferir a les advocades i advocats metodologies per gestionar l’estrès propi de la seva activitat professional i, de l’altra, orientació legal en aquells aspectes que puguin ser d’interès als professionals de la psicologia en recíproques condicions de dedicació. La iniciativa s’emmarca en la línia de col·laboració entre organismes de col·legiació obligatòria que totes dues entitats impulsen i on es destaca que per primera vegada dos col·legis professionals intercanvien assessorament.

En el cas dels advocats, el degà Manel Albiac constata que “els professionals del dret pateixen d’una manera especial els efectes de l’estrès i això té impacte en la salut mental dels col·legiats”. Una situació que es vol afrontar promovent l’assessorament professional dels psicòlegs/es i oferint altres activitats que ajudin a reduir l’estrès com la pràctica de ioga o d’activitats esportives.

Per la seva banda, la presidenta territorial del Col·legi de Psicologia, Eva Llatser, posa en relleu que “els professionals de la psicologia tenen un paper molt important en la salut de les persones i cal sempre posar-se en mans d’un professional competent per tal de fomentar el benestar i l’equilibri emocional per tal de millorar i tenir una qualitat de vida adequada”. Gràcies a la signatura del conveni els advocats tenen l’oportunitat d’aprendre eines per al control de l’estrès, la gestió de les emocions i l’adquisició de conductes que afavoreixin el seu benestar mental i emocional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *