Els advocats de Barcelona i els procuradors de Barcelona i Catalunya demanen la suspensió de totes les vistes

Redacció.

13 de març de 2020.

Les Juntes de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, en vista de la situació sanitària actual provocada pel COVID19 i declarada com a pandèmia per l’Organització Mundial de la Salud (OMS), així com la normativa aplicable, han acordat per unanimitat elevar als jutges degans, al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i Sala de Govern, i al Consell General del Poder Judicial,  la sol·licitud de suspensió de totes les vistes i assenyalaments previstos en els òrgans judicials, així com dels terminis processals des del divendres 13 de març fins el divendres 27 de març de 2020, inclòs aquest darrer, sense perjudici que les actuals circumstàncies aconsellin sol·licitar posteriorment la pròrroga d’aquesta mesura.

L’acord adoptat ha tingut en compte (i) la necessitat de protegir la salut dels advocats/des i procuradors/es, dels seus col·laboradors/es i treballadors/es, de les persones que presten serveis en ambdós Col·legis Professionals, així com del conjunt de la ciutadania; així, com (ii) la necessitat de salvaguardar i garantir el dret de defensa, que no pot exercir-se adequadament per les limitacions derivades de les actuals condicions sanitàries. A tot això, s’ha tingut en compte el acords adoptats pels Jutges del Contenciós Administratiu de Barcelona i  els acords de la Junta de Jutges Mercantils de Barcelona de 12 de març de 2020.

L’acord adoptat serà comunicat a la Conselleria de Justícia i a la Delegació del Govern a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *