L’ICAB acorda ajornar el pagament de les quotes col·legiats

Redacció.

25 de març de 2020

Atenent a les actuats circumstàncies econòmiques, socials i sanitàries que està vivint la societat espanyola i, en particular, de la Ciutat Comtal, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), en seu de la seva Junta de Govern, va aprovar ahir l’ajornament per a tots els advocats i advocades de Barcelona de la quota col·legial del mes d’abril, fins el 16 d’abril de 2020.

Segons un comunicat facilitat per la corporació, s’han adoptat diferents mesures per tal de poder compaginar la tasca professional dels col·legiats i la situació d’excepcionalitat que estem vivint.

En aquest sentit, paral·lelament, a l’ajornament general de la quota del mes d’abril, s’ha acordat, també, altres tipologies d’ajornaments per a aquelles persones col·legiades que es trobin en una especial situació de necessitat:

(i) L’ajornament del pagament de 3 quotes col·legiats, amb l’únic requisit de la sol·licitud prèvia. A partir del 25 de març i fins el 6 abril es podrà sol·licitar l’ajornament de 3 quotes col·legials mensuals –les corresponents als mesos d’abril a juny de 2020- per ser retornades a partir del mes de juliol de 2020 i fins al mes de juny de 2021.

(i) L’ajornament del pagament de 6 quotes col·legiats, per a totes les persones col·legiades que es trobin en circumstàncies de crisi greu derivades de l’estat d’alarma. A partir del 25 de març i fins el 8 d’abril es podrà sol·licitar l’ajornament de 6 quotes col·legials mensuals –les corresponents als mesos d’abril a setembre de 2020- per ser retornades en parts iguals els dotze mesos següents, des d’octubre de 2020 i fins setembre de 2021.

A tot això, la Junta de Govern de l’ICAB podrà, transcorregut el termini d’aplaçament, i acreditades les circumstàncies de necessitat, acordar l’exempció de pagament de la totalitat o part de les quotes prorrogades.

Finalment, s’ha acordat destinar la quantitat de 100.000 euros a la Fundació Degà Ignasi de Gispert per a ajuts d’obra social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *