El Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya denuncia discriminació per als professionals a mutualitats alternatives al RETA

Redacció.

16 d’abril de 2020.

El Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya denuncia la discriminació en quant a ajudes que reben els professionals adscrits al RETA i els que estan sota el règim de la mutualitat professional, a efectes que els col·legiats adherits a una mutualitat alternativa al RETA no poden accedir a les línies d’ajut de fins a 2.000 € per a autònoms amb reducció dràstica d’ingressos (segons el Decret Llei de la Generalitat de Catalunya 7/2020).

En aquest sentit, el Consell considera que aquesta situació és absolutament injusta, en tant que la mutualitat és legalment alternativa, i a més es va obligar a homogeneïtzar les cobertures i a establir un règim reglat per poder seguir desenvolupant la seva funció. Sumat tot això al fet que aquests ajuts per a treballadors sota el règim del RETA són extraordinaris, com també ho és el seu possible finançament.

El Consell també denuncia que hi ha diferència entre l’interès aplicat als préstecs garantits per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), si la professió s’exerceix com a autònom i mutualista o en règim societari. En el primer cas l’interès és del 2,5% i, en el segon de l’1,5%. “Desconeixem quin és el motiu, ni qui marca aquests interessos, però el que tenim molt clar és que, una vegada més, els més perjudicats són els que més ho necessiten, sent del tot inacceptable en la situació d’emergència actual”, destaca Ángel Quemada, president del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *