L’ICAB reclama que el Ministeri de Justícia fixi la data per realitzar l’examen d’accés a l’advocacia

Redacció.

22 d’abril de 2020.

Des de l’entrada en vigor de la Llei 34/2006, de 30 d’octubre, és necessari per poder exercir l’advocacia o la procuradoria realitzar i superar un prova d’aptitud professional com a requisit previ per a poder exercir professionalment en algun dels dos àmbits. Anualment s’han vingut celebrat dues convocatòries de l’esmentada prova.

L’any 2020 i mitjançant resolució de 10 de març de 2020 el Ministeri de Justícia va acordar la suspensió de la prova d’aptitud professional per a l’exercici de l’advocacia, prevista inicialment per al 28 de març. La xifra d’aspirants per a aquesta primera convocatòria era de 6.780 persones. La situació sanitària i l’estat d’Alarma van ser les causes raonables per a la seva suspensió.

En aquest moment, i des de Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es vol mostrar tot el suport al GAJ Barcelona, AJA Madrid i CONEDE, que han denunciat prèviament la situació d’inseguretat per l’ajornament sine die de l’examen d’accés a l’Advocacia.

En aquest sentit, desde l’ICAB es vol sol·licitar al Ministeri de Justícia que es fixi una data per a la citada prova durant l’any 2020. Cal donar resposta a unes persones graduades universitàries que veuen com les seves expectatives laborals i professionals es troben suspeses sine die, no podent tampoc incorporar-se a el mercat de treball.

Fixar una data suposa dotar de seguretat a una situació actualment incerta, per això sol·licitem que es doni resposta a les reivindicacions de totes aquestes persones graduades en dret, fixant-se per part de Ministeri de Justícia una data per a la prova d’aptitud professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *