El Ple del Parlament aprova la llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya

Redacció.

18 de juny de 2020.

El Ple del Parlament ha aprovat aquesta tarda la llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya, per 94 vots a favor (JxCat, ERC, PSC-Units, CatEP i CUP) i 40 vots en contra (Cs i PPC).

La Llei de l’Agència de la Natura, que el Ple ha debatut aquest matí, crea aquest ens, que assumirà “la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, el millorament i l’estudi del medi natural de Catalunya, tant en l’àmbit continental com en el marí, amb la finalitat de conservar-ne el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat, i de garantir els serveis ambientals i les externalitats positives dels ecosistemes amb criteris d’integritat, sostenibilitat, persistència i eficiència”.

L’agència, amb personalitat jurídica pròpia, estarà adscrita al departament competent en matèria de medi ambient, haurà de promoure la participació de les administracions públiques, de les entitats locals i les privades sense ànim de lucre i dels consorcis en la gestió del patrimoni natural i treballarà d’acord amb un contracte programa aprovat cada sis anys i amb objectius biennals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *